Nye-norske-pass  - Foto:Neue Design Studio
Foto: Neue Design Studio

Pass

Det er for tiden store forsinkelser i produksjon av pass. Dette skyldes stor etterspørsel og global råvaremangel. Vi kan derfor ikke si hvor lang tid det tar å få pass, eller når dette problemet er løst.

ID-kort kan kun søkes hos politiet i Norge. Det er kortere produksjonstid på ID-kort enn pass. Nasjonalt ID-kort med reiserett er gyldig som reisedokument når du skal reise til EU-/EØS-landene og Sveits. 

Politidirektoratet ber søkere som allerede er i besittelse av et annet lands pass, og som ikke umiddelbart har behov for norsk pass, om å vente med sin søknad. Publikum oppfordres til ikke å bestille reise før de har forsikret seg om at de har gyldig reisedokument til reisen. I Norge har politiet åpnet for at alle som har bestilt reise kan søke om nødpass. Ambassaden har dessverre ikke kapasitet til å utstede nødpass til alle som ønsker det og må derfor henvise til norsk politi.  Les mer

Alle som skal søke pass, også små barn/personer under 18 år, må møte personlig på ambassaden. Det skyldes bl.a. at man skal oppta biometriske data (foto, fingeravtrykk og signatur). Personer som ikke har fødselsnummer, skal først søke det.

Informasjon om å søke fødselsnummer

Du må bestille time på forhånd for å søke om ordinært pass ved ambassaden i København. Timebestillingskalenderen kan IKKE benyttes for søknad om nødpass. Det krever henvendelse på e-post cph.konsulat@mfa.no. 

MERK: Har du endret navn i utlandet, må du også endre det i norsk folkeregister før du kan søke pass.

Tap eller tyveri av pass skal umiddelbart meldes til dansk politi. Ta så kontakt med nærmeste ambassade eller konsulat, det krever personlig oppmøte å tapsmelde et pass.