Travel and border information for Norway in Norwegian / English

Traveling to Norway? - Register your arrival in our traveler registry
(About the registry)

Norwegian Passport - Foto:Avinor
Foto: Avinor

Pass

Alle som skal søke pass, også små barn/personer under 18 år, må møte personlig på ambassaden. Det skyldes bl.a. at man skal oppta biometriske data (foto, fingeravtrykk og signatur) på ambassaden. Personer som ikke har fødselsnummer, skal først søke det (krever også personlig oppmøte). Husk å bestille tid da det ikke er mulig å bare møte opp på ambassaden uten avtale. Norske borgere kan også søke om pass hos politiet i Norge, men da skal samme dokumentasjon medbringes som hvis man søker pass ved ambassaden i Danmark (se nedenfor).

Timebestilling: Vennligst følg med på ambassadens hjemmeside/timebestillingskalender for ledige tider. Ser du ikke noe ledige tidspunkt betyr det at vi dessverre er fullbooket for øyeblikket. Det kan også komme avbestillinger. Det vil bli lagt ut tider for september i starten av august. Dersom du ikke har bestilt time på forhånd, kan vi ikke betjene deg. Dersom det er kritisk (feriereiser regnes ikke som kritisk), kan du kontakte oss på e-post.

MERK: Søknad og fornyelse av pass krever at man har fødselsnummer (norsk "CPR-nummer"): informasjon om å søke fødselsnummer

Du må bestille time på forhånd for å søke om pass ved ambassaden i København.

Nye pass og nye priser per 19. oktober 2020.

Tap eller tyveri av pass skal umiddelbart meldes til dansk politi. Ta så kontakt med nærmeste ambassade eller konsulat, det krever personlig oppmøte å tapsmelde et pass.

Du kan beholde det gamle passet etter at du har søkt om nytt. Da må du hente nytt pass på ambassaden/konsulat og levere inn det gamle når du henter det nye.

Pass sendes som vanlig post, og det kan ta 2-3 uker fra et pass er bestilt fra ambassaden til du mottar det.