Travel and border information for Norway in Norwegian / English

Traveling to Norway? - Register your arrival in our traveler registry
(About the registry)

Norwegian Passport - Foto:Avinor
Foto: Avinor

Pass

Alle, også små barn/personer under 18 år, skal søke pass ved personlig oppmøte på ambassaden. Det skyldes bl.a. at man skal oppta biometriske data (foto, fingeravtrykk og signatur) på ambassaden. Personer som ikke har fødselsnummer, skal først søke det. Husk å bestille/avtale tid da det ikke er mulig å bare møte opp på ambassaden.

Ambassadens timebestillingssystem har i begrenset omfang nå åpent for booking i april og mai i tråd med gjeldende smitteverntiltak i Danmark pga. Covid-19-pandemien. Det er for tiden dessverre fullbooket, men vennligst følg med på ambassadens hjemmeside og Facebook for informasjon om når vi åpner for flere tider. Det kan også komme avbestillinger. Vi har fortsatt redusert bemanning pga. pandemien og ber om forståelse for dette. 
Dersom det haster og er kritisk, vennligst kontakt oss på e-post.

MERK: Søknad og fornyelse av pass krever at man har fødselsnummer (norsk "CPR-nummer"): informasjon om å søke fødselsnummer

Du må bestille time på forhånd for å søke om pass ved ambassaden i København.

Nye pass og nye priser per 19. oktober 2020.

Tap eller tyveri av pass skal umiddelbart meldes til dansk politi. Ta så kontakt med nærmeste ambassade eller konsulat, det krever personlig oppmøte å tapsmelde et pass.

Du kan beholde det gamle passet etter at du har søkt om nytt. Da må du hente nytt pass på ambassaden/konsulat og levere inn det gamle når du henter det nye.

Pass sendes som vanlig post, og det kan ta 2-3 uker fra et pass er bestilt fra ambassaden til du mottar det.