Nye-norske-pass  - Foto:Neue Design Studio
Foto: Neue Design Studio

Pass

Alle som skal søke pass, også små barn/personer under 18 år, må møte personlig på ambassaden. Det skyldes bl.a. at man skal oppta biometriske data (foto, fingeravtrykk og signatur). Personer som ikke har fødselsnummer, skal først søke det. Produksjonen av pass går for fullt, og politiet håper at leveringstiden går gradvis ned i tiden fremover.

Du må bestille time på forhånd for å søke om ordinært pass ved ambassaden i København. Timebestillingskalenderen kan IKKE benyttes for søknad om nødpass. Det krever henvendelse på e-post: cph.konsulat@mfa.no.

HUSK ALL NØDVENDIG DOKUMENTASJON: Les mer nedenfor i boksen som gjelder for deg.

Informasjon om å søke fødselsnummer finnes her: Fødselsnummer

Passmyndigheten anbefaler å søke nytt pass i god tid før du trenger det. På politiets nettsider finnes oppdatert informasjon om forventet leveringstid og status på produksjon. Husk at postgangen til Danmark kan ta tid. I øyeblikket tar det ca. 2-4 uker fra pass er bestilt til søker mottar det.

ID-kort kan kun søkes hos politiet i Norge. Nasjonalt ID-kort med reiserett er gyldig som reisedokument når du skal reise til EU-/EØS-landene og Sveits. 

Publikum oppfordres til ikke å bestille reise før de har forsikret seg om at de har gyldig reisedokument til reisen. 

Dersom du ønsker å beholde det nåværende passet ditt inntil du mottar det nye, skal nytt pass hentes på ambassaden, ved et norsk konsulat i Danmark eller hos politiet i Norge.

MERK: Har du endret navn i utlandet, må du også endre det i norsk folkeregister før du kan søke pass.

Tap eller tyveri av pass skal umiddelbart meldes til dansk politi. Ta så kontakt med nærmeste ambassade eller konsulat da det krever personlig oppmøte å tapsmelde et pass.