Travel and border information for Norway in Norwegian / English

Traveling to Norway? - Register your arrival in our traveler registry
(About the registry)

Tvillinger som ler

Fødselsnummer

Norske statsborgere født eller bosatt i utlandet kan utelukkende søke om fødselsnummer i forbindelse med utstedelse av norsk pass. Alle skal ha fødselsnummer før man kan søke om pass. Søknad om fødselsnummer og pass krever personlig oppmøte ved ambassaden.

Timebestilling:Vennligst følg med på ambassadens hjemmeside/ timebestillingskalender for ledige tider. Ser du ikke noe ledige tidspunkt betyr det at vi dessverre er fullbooket for øyeblikket (det skyldes ikke feil i systemet). Det kan også komme avbestillinger. Det blir lagt ut nye tider i begynnelsen av måneden for etterfølgende måned. Dersom du ikke har bestilt time på forhånd, kan vi ikke betjene deg. Vi har noe redusert bemanning pga. pandemien og ber om forståelse for dette. Dersom det haster og er kritisk (feriereiser regnes ikke som kritisk), vennligst kontakt oss på e-post.

Husk å bestille tid for innlevering av søknad på ambassaden. Når ambassaden informerer om at fødselsnummer er tildelt, må du bestille tid igjen for nytt oppmøte for å oppta biometri slik at søknad om pass kan registreres.

Gebyr betales ved første gangs oppmøte og dekker gebyr for søknad om fødselsnummer og pass. Det er ikke anledning til kun å søke om norsk fødselsnummer.

Merk: Behandlingstiden på tildeling av fødselsnummer pluss søknad om pass kan være ca. 3 måneder.

Se detaljert informasjon nedenfor:

NB! Ufullstendige søknader vil bli avvist.