Students studying - Foto:Ilja C. Hendel
Foto: Ilja C. Hendel

Studere i Norge

Norsk utdanning er kjent for høy akademisk kvalitet, innovativ undervisning og et tett og uformelt forhold mellom studenter og forelesere.

I Norge finnes mange spennende fagkombinasjoner på universitets- og høyskole-nivå, og et bredt utvalg av engelskspråklige kurs og studieprogram for internasjonale studenter.

De fleste utdanningsinstitusjoner har et svært levende studentmiljø med sosiale aktiviteter ved siden av studiene. Kanskje mest fremtredende er muligheten til å oppleve norsk natur, og kombinere studier med friluftsaktiviteter sommer som vinter.

Internasjonale studenter sier de liker å studere i Norge av flere grunner: fordi det er et fredelig og trygt samfunn, fordi de får muligheten til å oppleve norsk natur, fordi Norge er et moderne og teknologisk avansert samfunn, og fordi studier i Norge gir bedre karrieremuligheter, både i Norge og andre land.

Hvordan søke?

Du kan komme til Norge som utvekslingsstudent gjennom etablerte utvekslingsprogrammer og institusjonsavtaler, eller som helgradsstudent for å ta en hel bachelor- eller mastergrad.

Les mer om fordeler ved å studere i Norge, finn læresteder og studietilbud på engelsk og få informasjon om hvordan du kan starte søknadsprosessen på studyinnorway.no.