Kunstsilo fra havet - Foto:Kunstsilo
Kunstsilo

Velkommen til Kunstsilo i Kristiansand

Norges kunstlandskap har fått et nytt tilskudd med åpningen av Kunstsilo i Kristiansand. Dette innovative kunstmuseet er ikke bare et skue i seg selv, med sin unike arkitektur og beliggenhet ved sjøkanten, men også et hjem for enestående kunstsamlinger og engasjerende utstillinger.

| Kristiansand

Kunstsiloen var opprinnelig en gammel kornsilo fra 1935, som nå er blitt transformert til et kunstmuseum. Museet huser Tangen-samlingen, verdens største samling av nordisk modernisme, samt Sørlandssamlingen og Christianssands Billedgalleri. Besøkende kan forvente seg en fascinerende reise gjennom både klassisk og moderne kunst, inkludert verk av nordiske og internasjonale kunstnere.

Utstillingene består av over 5500 verk og varierer fra historiske retrospektiver til samtidskunst. Sentrale kunstnernavn er Reidar Aulie, Asger Jorn, Lars-Gunnar Nordström og Anna-Eva Bergman. Publikum kan blant annet oppleve spesielle utstillinger som "Nordiske lidenskaper" og "Playing with Fire," som viser kunstnernes lek med materialer og uttrykk.

Utstilling

Stor internasjonal interesse

Allerede før den offisielle åpningen vakte Kunstsilo internasjonal oppmerksomhet. Under museets presentasjoner i storbyer som Berlin, London, Stockholm og Paris, strømmet kunstentusiaster til for å høre mer om det nye, norske kunstsenteret. Under Kunstsiloens presentasjon ved vår ambassade  februar, deltok en stor gruppe kunstinteresserte og de engasjerte seg i livlige diskusjoner.

Kunstsilo inne
Foto:Alan Williams Photography

Kunstsilo vil engasjere publikum gjennom et variert program av arrangementer, utstillinger, foredrag, konserter og verksteder som gjør kunsten tilgjengelig for alle aldersgrupper. Vi oppfordrer alle til å oppleve Kunstsilo og Kristiansand ellers! For mer informasjon om besøk og kommende utstillinger, besøk nettsiden: Kunstsilo.