Regler for innreise og opphold på Svalbard

Svalbard
Svalbard. Foto: Jens Henrik Nybo/Visitnorway.com

Svalbard er utenfor Schengen og den nordiske passoverenskomsten. Det foretas derfor kontroll av alle som reiser mellom Svalbard og det norske fastlandet. Følgende regler gjelder ved reise til Svalbard:

Schengenborgere og nordiske statsborgere: Borgere av Schengen-land og nordiske statsborgere skal vise pass eller nasjonalt ID-kort ved reise til og fra Svalbard.

Det er gjort unntak for norske statsborgere inntil nasjonalt ID-kort er innført i Norge. Norske borgere kan inntil videre legitimere seg med førerkort utstedt etter 1998, bankkort eller Forsvarsdepartementets identitetskort.

Andre utenlandske borgere (ikke EU/EØS-borgere) som er bosatt i et Schengen-land, skal i tillegg til gyldig pass medbringe oppholdstillatelse.

Visumpliktige – visum med to innreiser til Schengen: Utenlandske borgere med visumplikt til Schengen-området, må ha visum til Schengen med to – 2 - innreiser når de reiser via fastlands-Norge; ett for å reise inn i Schengen og ett for å reise tilbake til Schengen fra Svalbard.

Mer informasjon: