Kvinne med gullstoff - Foto:Dan Mariner
Dan Mariner

Bodø europeisk kulturhovedstad 2024

Bodø kan nå smykke seg med tittelen «europeisk kulturhovedstad 2024». Denne sjarmerende byen, som utkonkurrerte både Bad Ischl i Østerrike og Tartu i Estland, blir dermed den første europeiske kulturhovedstaden nord for polarsirkelen.

Fjellkjede
Foto:Dan Mariner

Nordland fylke, hjem til Bodø, er kjent for sin kombinasjon av urbane perler, dype fjorder, majestetiske fjell og vill, uberørt natur. Bodø representerer en unik sammensmelting av kulturarv, historie og kunstnerisk uttrykk som speiler Europas rike kulturarv.

Dette er den aller første europeiske kulturhovedstaden som ligger nord for polarsirkelen. Med dette vil Bodø2024 bli et av de største kulturprosjektene i Norge noensinne, og det største arrangementet i Nord-Norge. Med over 1000 planlagte arrangementer vil både Bodø og områdene rundt i Nordland bli levende scener for en rekke kulturelle begivenheter. Feiringen strekker seg over et helt år.  

En som syr
Foto:Dan Mariner

Den offisielle åpningen foregår ved Bodø Småbåthavn 3. februar 2024. Programmet er fylt med musikk, kunst, litteratur, film, utstillinger, dans, teater og mye mer. Med andre ord finnes det noe for alle aldre, og enhver smak. 

Enten du er en innfødt nordmann eller reisende på jakt etter kulturelt mangfold, er Bodø2024 et eventyr du ikke vil gå glipp av. #Bodø2024 

Detaljert program og mer informasjon kan du lese her: Bodø2024 - European Capital of Culture (bodo2024.no)