Tjenester og informasjon

Service icon

Besøksvisum og oppholdstillatelse

Med et besøksvisum kan du oppholde deg i Norge og andre Schengen-land i opptil 90 dager over en periode på 180 dager. En oppholdstillatelse gir deg mulighet til å jobbe eller oppholde deg i Norge i mer enn 90 dager.

Service icon

Visitor’s visa and residence permit

A visitor's visa allows you to stay in Norway or other Schengen countries for up to 90 days over a period of 180 days. A residence permit gives you the opportunity to work in Norway and to stay for more than 90 days.

Service icon

Besøke Norge

Opplev naturens underverk i opphøyde og fredfylte omgivelser. Nyt synet av fjordene, pust inn frisk fjelluft, la deg fjetre av nordlyset.

Service icon

Arbeide i Norge

Det er attraktivt å bo og arbeide i Norge. Norge har i en årrekke blitt rangert som nummer 1 på FNs Human Development Index. For arbeidstakeren betyr dette store muligheter for den enkelte, likestilling og en god balanse mellom arbeid og fritid.

Service icon

Forske i Norge

Norge satser målrettet på forskning og høyere utdanning. Det er rom for innovative idéer, og det er et tett samarbeid med næringslivet på mange fagfelt.

Service icon

Bestill tid - Book appointment

Service icon

Pass og personnummer

Det er for tiden store forsinkelser i produksjon av pass. Dette skyldes stor etterspørsel og global råvaremangel. Vi kan dessverre ikke si hvor lang tid det tar å få et pass, eller når problemet er løst. Vi oppfordrer personer som har gyldig pass fra et annet land til å vente med å søke om nytt norsk pass til etter sommeren. Ambassaden mottar svært mange henvendelser om pass, dette fører dessverre til lang svartid. Hvis ditt spørsmål er av generell karakter og dekkes i informasjon på ambassadens hjemmeside, vil du av kapasitetsårsaker kun motta standardsvar fra ambassaden. Pass- og personnummersøknader krever personlig oppmøte ved ambassaden i Stockholm, andre norske ambassader eller politiets passkontor i Norge.  Det er ikke lenger mulig å søke om personnummer og pass ved Norges honorære konsulater i Sverige.