Ledig stilling som kjøkkensjef ved Norges ambassade i Stockholm fra 1. mars

Søknadsfrist: 18. januar 2026

Vil du arbeide ved en travel norsk utenriksstasjon i en vakker europeisk storby? Vil du være med på å promotere et godt Norgesbilde i Sverige? Brenner du for norske mattradisjoner og ønsker å videreutvikle disse? Da er stillingen som kjøkkensjef ved Norges ambassade i Stockholm noe for deg!

Arbeidet på ambassaden er preget av de nære båndene mellom Norge og Sverige og kjøkkenet er et viktig ledd i å formidle et godt og moderne Norgesbilde. Ambassaden skal by på norsk matkunst og –tradisjoner, og på nye mattrender med vekt på sjømat, til hovedsakelig svenske, men også andre internasjonale gjester.

Det arkitekttegnede ambassadebygget, oppført i 1952 ligger vakkert til nær sjø og natur i utkanten av Stockholm sentrum. Det er utstyrt med storkjøkken, moderne utrustet etter oppussing 2023, og tilrettelagt for større arrangement.
Det gjennomføres årlig ca. 80 arrangementer i ambassadens residens. Dette er alt fra middager, mottakelser for større og mindre grupper, lunsjer, frokoster og buffeter. Stillingen byr dermed på selvstendige arbeidsoppgaver i et spennende miljø og en variert hverdag.

Du må ha gastronomisk erfaring og sterk interesse for mat, med fokus på norske råvarer og tradisjoner, gjerne i kombinasjon med drikke. Du er faglig dyktig med respekt for gjestenes matopplevelse. Vi ser etter en person med pågangsmot og godt humør som kan samarbeide godt i et team ledet av ambassadøren.

Din nærmeste medarbeider i teamet vil være ambassadens husbestyrer, men du vil også samarbeide nært med blant andre rådgiver på ambassadørens forværelse og øvrige ansatte. Ambassaden har til sammen 18 ansatte.

Arbeidsoppgaver:
Daglige drift av kjøkkenet

Forberede menyer for lunsjer/middager/frokoster/buffeter og øvrige arrangementer

Kokk ved ambassadens ulike arrangementer

Innkjøp til arrangementer samt residensens drift i samråd med administrasjonsansvarlig 

Noe helgearbeid kan påløpe

 
Kvalifikasjoner:
Må være faglært kokk

Erfaring som souschef fra hotell/restaurant eller tilsvarende arbeid

Godt kjennskap til IK-mat og HACCP

Norsk- eller svenskspråklig, med godt kjennskap til engelsk

Behersker IKT-verktøy som Outlook/teams e.l.
Førerkort klasse B

 

Personlige egenskaper:

Selvstendig og med gode samarbeidsevner

God til å organisere og administrativt ryddig

Kreativ og løsningsorientert

Håndterer arbeidspress med godt humør

 

Vi tilbyr:

Et spennende og godt arbeidsmiljø i Skandinavias største hovedstad, med alt den har å by på
Ansvar og frihet til å påvirke din egen arbeidsdag

Startlønn 456 000 SEK per år, og god pensjonsordning 

 

Søknadsfrist: 18. januar 2026

Vi ber om kortfattet søknad, sammen med CV, kopi av relevant dokumentasjon av kompetanse og arbeidserfaring samt referanser. Merk søknaden med «Søknad kjøkkensjef» og send den per e-post til emb.stockholm@mfa.no. 

Eventuelle spørsmål knyttet til stillingen kan rettes til Stine Höglund per e-post stine.lehn.hoglund@mfa.no