Travelinformation icon - Foto:Freepik/Birkely
Freepik/Birkely

Vulkanutbrudd 08. februar 2024

På torsdag morgen den 8. februar startet et nytt vulkanutbrudd på Reykjanes-halvøya, Nord-øst for Sýlingarfell. Det er fremdeles bevegelser i magmakorridorer under bakken, situasjonen er uklar og nye utbrudd i samme område kan ikke utelukkes.

Rett rundt kl. 06:00 på torsdag 08. februar

brøt det ut et nytt vulkanutbrudd på Reykjanes-halvøya, nord-øst for Sýlingarfell og sør-vest for Reykjavík. Dette er i det samme området som utbruddet i desember 2023. I tillegg til UDs oppdaterte reiseinformasjon, som man finner her, bør norske borgere i området følge utviklingen nøye og lytte til og følge råd og anvisninger fra islandske myndigheter.

Som følge av vulkanutbruddet i Reykjanes-området, sør-vest for Reykjavik, har de vært noe uregelmessigheter i varmtvanns-tilførselen i området. Informasjon per nå er at flyplassen opererer som normalt. Norske borgere på reise i området oppfordres til å følge situasjonen nøye, og følge råd fra islandske myndigheter. Det er lurt å følge med på informasjon fra luftfartsmyndighetene Isavia og Keflavik flyplass hvis man skal ut og fly.

 

Her er gode kilder til informasjon fra islandske myndigheter:

 

Det er god informasjon i islandske medier under utbrudd og større jordskjelv:

  • Islands almennkringkasting RÚV har egne sider på engelsk - se her.
  • Morgunblaðið/Iceland Monitor
  • Hvis du lurer på hvordan flytrafikken fra Keflavík påvirkes av seismisk aktivitet, kan du sjekke avganger og meldinger på Isavia, islandske luftsfartsmyndigheter.
  • Her kan man sjekke veiene i området, stengninger og tilstand.