Travelinformation icon - Foto:Freepik/Birkely
Freepik/Birkely

Vulkanutbrudd 08. februar 2024

På torsdag morgen den 8. februar startet et nytt vulkanutbrudd på Reykjanes-halvøya, Nord-øst for Sýlingarfell. Det er fremdeles bevegelser i magmakorridorer under bakken, situasjonen er uklar og nye utbrudd i samme område kan ikke utelukkes.

Rett rundt kl. 06:00 på torsdag 08. februar

brøt det ut et nytt vulkanutbrudd på Reykjanes-halvøya, nord-øst for Sýlingarfell og sør-vest for Reykjavík. Dette er i det samme området som utbruddet i desember 2023. I tillegg til UDs oppdaterte reiseinformasjon, som man finner her, bør norske borgere i området følge utviklingen nøye og lytte til og følge råd og anvisninger fra islandske myndigheter.

Som følge av vulkanutbruddet i Reykjanes-området, sør-vest for Reykjavik, er det oppstått brudd i varmtvanns-tilførselen i området. Dette påvirker temperaturen i bygningene i området, og gjelder også for flyplassen. Informasjon per nå er at flyplassen opererer som normalt. Norske borgere på reise i området oppfordres til å følge situasjonen nøye, og følge råd fra islandske myndighet. De som skal fly de neste dagene bør følge med på informasjon fra luftfartsmyndighetene Isavia og Keflavik flyplass.

 

Det er god informasjon i islandske medier under utbrudd og større jordskjelv:

  • Islands almennkringkasting RÚV har egne sider på engelsk - se her.
  • Morgunblaðið/Iceland Monitor
  • Hvis du lurer på hvordan flytrafikken fra Keflavík påvirkes av seismisk aktivitet, kan du sjekke avganger og meldinger på Isavia, islandske luftsfartsmyndigheter.
  • Her kan man sjekke veiene i området, stengninger og tilstand.