Airport traveller drawing - Foto:Ingrid Asp / ASD
Ingrid Asp / ASD

Reise til Island?

Har du planer om å reise til Island? Les denne saken.

Da vil vi anbefale å følge islandske myndigheters råd og regler når det gjelder innreise og karantene. Covid.is er en informativ side med oppdaterte opplysninger fra islandske myndigheter, der kan man også se de siste smittetallene. Covid.is er også på engelsk. En annen nyttig informasjonsside er Island.is.

  • Legg merke til at det er enklere å komme inn i landet med vaksinepass eller med attest på overstått Covid-infeksjon. Det kan man lese mer om her.
  • Hvis man reiser uten å være fullvaksinert eller å ha hatt infeksjonen, må man regne med karantene. Karanteneregler ved ankomst på Island forklares her. Brudd på karantene straffes med bøter.
  • Fra og med 27. juli må alle ankomne, inkludert fullvaksinerte, ha med seg negativ PCR- eller Antigen-test. Les mer her.
  • Fra og med 16. august må fullvaksinerte som har særskilt tilknytning til Island i tillegg ta en test ved ankomst.

Når man drar tilbake til Norge, så må reisende holde seg oppdatert på Islands stilling - om landet er grønt, oransje eller rødt. Det kan man sjekke på FHI. Ellers har Helse Norge oppdatert informasjon om innreiseregler og karantene.Man må selv sørge for sette seg inn i reglene til det landet man mellomlander i, hvis man har en flyrute med mellomlanding.

Her kan man følge med på UDs reiseråd til Island. Det anbefales å registrere seg på UDs reiseregistrering.