Travel and border information for Norway

Information in Norwegian / English

Airport traveller drawing - Foto:Ingrid Asp / ASD
Ingrid Asp / ASD

Nyttig informasjon om reise mellom Norge og Island

Ambassaden får mange spørsmål om reiser til Norge og Island. Vi anbefaler alle å holde seg oppdatert og følge med på disse nettsidene.

- Kan jeg reise til Norge?

Regjeringen åpner for fritidsreiser mellom Norge og de nordiske landene fra 15. juni, men beholder karantenekrav og innreiserestriksjoner fra regioner med mye smitte. Er man bosatt på Island får man altså reise til Norge på fritidsreise.

- Kan jeg reise til Island?

Island åpner for fritidsreiser fra og med 15. juni. Er man bosatt i Norge kan man altså reise til Island på fritidsreise. Alle som ankommer Island må betale for og avlegge Covid-test eller gå i karantene for 14 dager. Man registrerer seg her før man reiser. Islandske helsemyndigheter anbefaler at man laster ned en smittesporingsapp.

På reise til begge land må man selvsagt ta ansvar dersom man merker symptomer. De fleste flyselskaper krever for øvrig at reisende bruker maske. Noen flyselskaper tillater ikke håndbagasje. Det anbefales å reise med gyldig pass.

Her er smittevernråd som gjelder for ferie i Norge.

Her er smittevernråd som gjelder for ferie på Island.

Nordmenn på reise oppfordres til å følge med på UDs reiseråd for Island og til å registrere seg på reiseregistrering.no. Husk å avregistrere deg når du kommer hjem igjen.

Man må selv følge med på flyselskapene, evt. rederiene, og sjekke oppdateringer fra disse og sette seg inn i smittetiltakene de har innført. Selv om det ligger billetter ute, kan det hende at selve flyavgangen er innstilt eller at avgangstider endres. Ta kontakt med flyselskapet eller rederiet dersom man er i tvil.