Travel and border information for Norway

Information in Norwegian / English

Trraveler drawing - Foto:Ingrid Asp / ASD
Ingrid Asp / ASD

Nyttig informasjon om reise mellom Norge og Island

Ambassaden får mange spørsmål om reiser til Norge og Island. Vi anbefaler alle å holde seg oppdatert og følge med på disse nettsidene.

- Kan jeg reise til Norge?

Regjeringen åpnet for fritidsreiser mellom Norge og de nordiske landene fra 15. juni, men beholder karantenekrav og innreiserestriksjoner fra regioner med mye smitte, såkalte røde land. Er man bosatt på Island får man reise til Norge uten karantenekrav fra og med 19. september. NB. Alle som reiser via et rødt land eller har oppholdt seg i et rødt land, må i 10-dagers karantene i Norge. Det gjelder for eksempel mellomlanding i København eller Stockholm. Her er det mer informasjon om reisekarantene i Norge. Karantenebestemmelsene gjelder både voksne og barn, og selv om man tar en valgfri Covid-test ved ankomst til Norge.

- Kan jeg reise til Island?

Island åpnet for fritidsreiser fra og med 15. juni. Er man bosatt i Norge kan man altså reise til Island på fritidsreise. Fra og med 19. august må alle som ankommer Island betale for og avlegge Covid-test, gå i innreisekarantene i 5-6 dager og ta en test nummer to. Test nummer to er gratis. Barn som er født i 2005 og senere er unntatt test og karantene.

Man registrerer seg her før man reiser. Islandske helsemyndigheter anbefaler at man laster ned en smittesporingsapp.

På reise til begge land må man selvsagt ta ansvar dersom man merker symptomer. De fleste flyselskaper krever for øvrig at reisende bruker munnbind. Munnbind kreves dessuten i situasjoner i begge land der man ikke klarer å holde påkrevd avstand. Noen flyselskaper tillater ikke håndbagasje. Det anbefales å reise med gyldig pass.

Her er smittevernråd som gjelder på besøk i Norge.

Her er smittevernråd som gjelder på besøk på Island.

Nordmenn på reise oppfordres til å følge med på UDs reiseråd for Island og til å registrere seg på reiseregistrering.no. Husk å avregistrere deg når du kommer hjem igjen.

Man må selv følge med på flyselskapene, evt. rederiene, og sjekke oppdateringer fra disse og sette seg inn i smittetiltakene de har innført. Selv om det ligger billetter ute, kan det hende at selve flyavgangen er innstilt eller at avgangstider endres. Ta kontakt med flyselskapet eller rederiet dersom man er i tvil.