KnausgårdRvkjuni2017.JPG

Kulturmåneden juni

Juni pleier alltid å være travel. Mange skal ha pass, ambassaden får mye besøk, vi treffer konsulene våre og ferietid nærmer seg. Men juni er også en måned der kulturutvekslingen mellom Island og Norge blomstrer. For oss som jobber på ambassaden er det alltid spennende å få med oss de kulturelle opplevelsene i denne sommermåneden.

Fotoutstillingen Eyes as big as plates ble åpnet i Nordens hus 1. juni. Kunstnerduoen består av finske Riitta Ikonen og norske Karoline Hjorth. En av støttespillerne er Norsk-islandsk kultursamarbeid, et fond som deles ut av Norsk kulturråd i samarbeid med islandske myndigheter.

Karl Ove Knausgård var i Reykjavik 02. juni i forbindelse med sakprosfestivalen NonFictionNOW 2017. Han ble intervjuet, stilte på en boklansering og holdt innlegget sitt på konferansen - alt i løpet av et knapt døgn. Ambassadør Cecilie Landsverk introduserte ham på konferansen som ble holdt i Harpa.

02. juni var også dagen da den islandske forfatteren Sjón dro til Oslo og overrakte sitt manuskript til Fremtidsbiblioteket. Han hadde tidligere vært på Litteraturfestivalen på Lillehammer sammen med flere andre islandske forfattere.

Den første helgen i juni opptrådte sanggruppen Lyra fra Nord både i Reykjavík og på Akranes.

Jazzmusikeren Hildegunn Øiseth deltok på et par konserter 06. juni, blant annet en særdeles vellykket lunsjkonsert i Listasafn Íslands, sammen med Sunna Gunlaugs. De opptrådte også på Kex Hostel samme kveld.

18. juni åpner ambassadør Cecilie Landsverk en utstilling i Nauthólsvík som kunstneren Torild Storvik Malmedal står for. 

Og så kommer ambassaden til å delta i en storstilt SKAM-avslutning i Bíó Paradís i slutten av måneden.