17. mai i Oslo - Foto:Asgeir Helgestad
Asgeir Helgestad

17. mai på Island i 2021

Informasjon om 17. mai-feiring på Island i 2021.

Det blir dessverre en svært enkel feiring i år som i fjor.

Ambassadens mottakelse er avlyst, det blir heller ikke feiring i Nordens hus og tog i Nordmannslagets regi. Men vi skal sørge for god 17. mai-stemning på Facebook. Følg oss gjerne på @NorwayinIceland eller på gruppa som heter Nordmannslaget.

Her er nyhetsbrevet fra Nordmannslaget:

** 17. mai 2020 **
På grunn av korona-pandemien kan vi ikke feire grunnlovsdagen slik som vi tradisjonelt gjør. Vi, som alle andre, må forholde oss til gjeldende regler for å hindre smittespredning og 17. mai-feiringen blir også i år svært begrenset.


Vi feirer grunnlovsdagen med minnestund på Fossvogur kirkegård og i Nauthólsvík, mens resten av det tradisjonelle programmet blir ikke gjennomført.
De som ønsker å delta på disse minnemarkeringene, bes ta kontakt med formann i Nordmannslaget, Odd Stenersen, på mobil 8925345 eller e-post odd.stenersen.på.gmail.com. Dette for at vi skal ha kontroll over frammøte.


Minnesmarkeringen i Fossvogur kirkegård og Nauthólsvík vil bli sendt ut direkte på FB-sidene til Nordmannslaget og den norske ambassaden.


Alle oppfordres til å feire 17. mai hver for seg.
Send oss gjerne bilder eller video av din 17. mai feiring.
Ambassaden og styret i Nordmannslaget oppfordrer alle til å sende inn bilder og/eller en kort filmsnutt om hvordan vi feirer 17. mai hver for oss.
Dette kan hver og en publisere på Nordmannslagets Facebook gruppe selv.


Eller dersom man ønsker kan man sende dette til silje_beite_loken.på.hotmail.com og Silje legger det ut på Facebook i løpet av dagen, både på ambassadens og Nordmannslagets side.
Dersom man sender dette til Silje må det gjøres før kl. 17.
Vi oppfordrer alle til å følge med på ambassadens og Nordmannslagets Facebook-sider utover dagen. Der blir det digital 17. mai-stemning i år som i fjor.