waiting-for-the-ferry-nib000693.jpg

Tap av pass og billett

Her får du råd og veiledning hvis du har mistet eller blitt frastjålet pass eller identifikasjonspapirer, samt informasjon om hva du kan gjøre ved tap av returbillett. Du må selv undersøke hvilke krav reiseoperatøren har til legitimasjon.

Reisende som skal hjem til Norge uten pass eller ID Dersom den reisende skal hjem til Norge stilles det krav til at den reisende må ha pass eller førerkort. Dersom den reisende har mistet alle former for identifikasjonspapirer godtar flyselskapene normalt en politiattest som bekrefter tapet av identifikasjonspapirer som tilstrekkelig dokumentasjon. Personer med tur/retur-billett som allerede har blitt transportert èn vei vil kunne forvise billettkopi, del av boardingkort, e.l som understøttende dokumentasjon. For reiser med båt, tog og buss kreves identifikasjonspapirer.

Reisende som skal reise fra Sverige til et land med passkrav og har mistet pass Nødpass kan i særlige tilfeller utstedes i publikumsekspedisjonens åpningstider. Den reisende bærer selv ansvaret for å ha sitt pass i orden. Tap av pass skal meldes til politiet, og reiseforsikringsselskapet kan kontaktes for informasjon om eventuell dekning av ekstra omkostninger som følge av tap av pass. Politiet på Gardermoen kan utstede nødpass hele døgnet.

"Prepaid ticket" - billetter betalt av pårørende i Norge Dersom man har tapt sin returbillett og ikke kan fremvise billettkopi o.l, eller ikke har returbillett, kan pårørende betale billett via internett, reisebyrå eller hos flyselskapers kontor i Norge. Som regel er det nok at den reisende får et referansenummer for å få utstedt billett/boardingkort.

Bussreise til Oslo Det finnes rimelige bussreiser fra Stockholm til Oslo.

Nettbuss Express

Swebus Express