Reiseregistrering

Ambassaden anbefaler alle norske borgere som enten er eller planlegger å reise til Egypt eller Libya om å registrere seg.

I tilfelle du er rammet av en krise på reise vil det være til hjelp både for deg selv og for norske myndigheter at du har registrert reisen din på forhånd. Utenriksdepartementet (UD) vil umiddelbart varsle deg om hendelsen og gi deg råd om hvordan du skal forholde deg. Dette letter UDs krisehåndtering, og dine pårørende får dessuten mulighet til å få opplysninger om deg og din situasjon selv om du ikke kan nås via tradisjonelle kanaler.

Det er enkelt å registrere seg på reiseregistrering.no. Dersom du ikke rekker det før du drar, kan du gjøre det mens du venter på flyplassen, eller når du har kommet fram. Tjenesten er tilgjengelig både fra laptop, nettbrett og mobil.

«Reiseklar» er derimot Utenriksdepartementets reiseinformasjon, reiseråd og reiseregistrering tilgjengelig i én app. Hensikten med appen er at nyttig og etterspurt informasjon skal bli enda lettere tilgjengelig for de som planlegger eller er på reise i utlandet.