Norgesskolen - Photo:Nordmannsforbundet
Nordmannsforbundet

Norgesskolen

Norgesskolen er en to og en halv ukes sommerskole i norsk språk og kultur. Barn og ungdom i alderen 9 til 18 år fra hele verden kan delta, både nybegynnere og de som kan norsk fra før. Et opphold på Norgesskolen er et godt grunnlag for livslange vennskap og et morsomt sted å lære norsk!

På Norgesskolen får man undervisning i norsk språk og kultur samt mange typer sport og friluftslivsaktiviteter. Norgesskolen gjennomføres på Sagavoll Folkehøyskole i Gvarv i Telemark fylke, og både elever og ansatte bor på internat på skolen. 

Blant elevene som deltar, bor mange utenlands for en kortere eller lengre periode, de har akkurat flyttet tilbake til Norge, eller de bor i Norge og ønsker å ta del i et internasjonalt miljø.

Alle kan delta, både nybegynnere og de med gode norskkunnskaper. Elevene blir delt inn i grupper etter alder og språknivå. De får fem timer norskundervisning daglig, men lærer også norsk i diverse aktiviteter. Elevene deltar på mange forskjellige fritids- og friluftslivsaktiviteter og på dagsturer. De feirer også både 17. mai og julaften. Hele 70%  av elevene deltar på Norgesskolen flere ganger.

For mer informasjon om Norgesskolen, se hjemmesiden