Travel and border information for Norway

Information in Norwegian / English

Ekteskapsinngåelse i Egypt med egyptisk borger

En norsk statsborger og en ikke-egyptisk statsborger kan gifte seg på ambassaden dersom vi har kapasitet, eller hos det egyptiske justisdepartementet.

Hvis dere planlegger å gifte dere hos justisdepartementet, vennligst følg prosedyren beskrevet her.

  • Det er viktig at all påkrevd dokumentasjon fra Norge er innhentet, oversatt til arabisk og legalisert før ankomst i Egypt. Norske dokumenter kan oversettes til arabisk av en statsautorisert oversetter i Norge, og så legaliseres slik: Notarius publicus (eks. en tingrett) bekrefter først at en statsautorisert oversetter ble benyttet. Oversettelsen kan deretter legaliseres av Utenriksdepartementet i Norge, før dokumentet verifiseres av Egypts ambassade i Oslo.
  • Prøvingsattesten fra den andre parten, må også oversettes til arabisk, og legaliseres av hjemlandets myndigheter.
  • Dokumentene som er legalisert i Norge, eller et annet land, må deretter legaliseres av utenriksdepartementet i Kairo, for å kunne bli brukt ved vigsel hos justisdepartementet i Kairo.
  • Det er brudefolkenes eget ansvar at alle nødvendige dokumenter er fremskaffet, legalisert og oversatt på forhånd før ankomsten til Egypt.
  • Utenlandske borgere som skal inngå ekteskap ved justisdepartementet i Egypt må ha gyldig turistvisum.  

 

Påkrevde dokumenter:

 

Fra norsk statsborger:

1.Prøvingsattest utstedt av ditt lokale skattekontor i Norge, oversatt til arabisk, deretter legalisert av utenriksdepartementet i Norge, og så den egyptiske ambassaden i Oslo. Denne kan ikke være eldre enn fire måneder. Se skatteetatens sider for mer informasjon.

2.Dersom søkeren er skilt må endelige skilsmissepapirer fremlegges. Egyptiske myndigheter krever at kvinnens skilsmisse har vært endelig i minimum tre måneder. Dokumentasjon hvor skilsmissedatoen fremgår må oversettes fra norsk til arabisk av en autorisert oversetter og deretter legaliseres av Utenriksdepartementet i Norge og den egyptiske ambassaden i Oslo.

3.Pass.

4.Gyldig visum på minimum 3 måneder til Egypt.

5.Bevis på religion. (Dvs. bevis på at man er muslim, kristen eller jødisk). Beviset må oversettes fra norsk til arabisk av en autorisert oversetter og deretter bli legalisert av Utenriksdepartementet i Norge og den egyptiske ambassaden i Oslo.

6.Egyptiske myndigheter krever i tillegg til dette at det framlegges helseattest fra et egyptisk offentlig sykehus for begge parter.

 

Fra ikke-egyptisk statsborger:

1.Sivilstatusattest. Attesten skaffes fra folkeregisteret i søkerens opprinnelsesland. Den må legaliseres av hjemlandets myndigheter. Attesten kan ikke være eldre enn fire måneder.

2.Dersom søkeren er skilt må endelige skilsmissepapirer fremlegges. Egyptiske myndigheter krever at skilsmissen har vært endelig i minimum tre måneder.

3.Pass.

4.Gyldig visum på minimum 3 måneder til Egypt.

NB!

  • Hvis det skal inngås et ekteskap mellom en norsk mann og en ikke-egyptisk kvinne, må mannen kunne dokumentere sin stilling og inntekt i Norge. Relevant dokumentasjon må oversettes til arabisk av en statsautorisert oversetter og deretter legaliseres i Norge.
  • Mannen må også dokumentere at han har konvertert til Islam. Bevis på religion må være oversatt til arabisk og deretter legalisert i Norge. Ta kontakt med moské for å få tilsendt et slikt bevis.