Timebestilling

Ambassaden benytter et bestillingssystem for timeavtaler for fornyelse av pass og søknad om personummer til førstegangspass. Vær oppmerksom på at systemet kun er tilgjengelig på engelsk.

For å avtale tid for legalisering eller notarialbekreftelse, vennligst send oss en e-post til consular.cairo@mfa.no. Disse tjenestene tilbys kun på tirsdager.

Du kan bestille timeavtale for følgende tjenester:

  • Fornyelse av pass
  • Søknad om personnummer til førstegangspass

Klikk her for å få tilgang til bestillingssystemet.

Du må bestille time på forhånd. Du kan bestille timeavtaler to måneder frem i tid. Hvis det ikke er noen ledige tider, betyr det at dagen er fullbooket. Vennligst sjekk for ledige tider i de påfølgende ukene.

Vi tar kun imot avtaler for ovennevnte tjenester på onsdager under åpningstid, kl. 09:00 - 15:00.

Merk at ambassaden ikke besvarer henvendelser om bestilling av timeavtale over telefon. Dersom du har spørsmål, må du sende e-post til consular.cairo@mfa.no. Ambassaden svarer normalt i løpet av syv (7) virkedager. Vi ber om at det benyttes én e-posttråd i kommunikasjonen med ambassaden.

Brukerveiledning

For å komme i gang med bestillingssystemet, opprett en brukerkonto med e-postadressen din og logg deretter inn for å bestille time. Husk å bekrefte e-postadressen din.

Når du er logget inn, velger du først type tjeneste. Deretter velger du uke og reserver en tid for hver person under søkerens navn i kalenderen. Du vil bli bedt om å oppgi diverse informasjon. Noen felt er påkrevd (*), mens andre er valgfrie. Du vil motta en bekreftelse på e-post som ikke kan besvares. Du vil også motta en påminnelse på e-post dagen før avtalen. Du kan se gjennom avtalen ved å klikke på "Agenda"-knappen.

Hvis du må avlyse eller endre avtalen, må du logge inn og slette din opprinnelige avtale. Endringer eller avbestillinger kan gjøres inntil 24 timer før avtalt tidspunkt.

Tjenester

Du vil finne informasjon om alle våre tjenester under "Menu" og "For nordmenn" på ambassadens hjemmeside (kun på norsk), og under "Services and information" vil du finne informasjon om notarialbekreftelse og legalisering på engelsk. Hver tjeneste inneholder viktig informasjon som du bør gjennomgå før avtalen din, inkludert dokumentasjonskrav.

Dokumentasjonskrav

Sørg for å ha med all nødvendig dokumentasjon når du møter på ambassaden. Manglende dokumentasjon kan kreve at du må bestille en ny avtale. Dokumentasjonskrav varierer avhengig av tjenesten. Det er ditt ansvar å ta med all nødvendig dokumentasjon til timen.

Gebyrer og betaling

Se ytterligere informasjon her. Merk at informasjonen kun gis på norsk, siden tjenestene, med unntak av legalisering (som er gebyrfritt), er beregnet for norske statsborgere.