Studenter.jpg

Studere i USA

USA er et vidstrakt land med mye variasjon, også når det gjelder utdanning. Her finnes det et stort utvalg universiteter, både private og offentlige, dyre og billigere, de med brede fagtilbud, og de mer spesialiserte. Med andre ord er det noe for alle og enhver, men man må bruke litt tid på å finne det rette universitetet for en selv.

Prosessen med å komme seg til USA kan virke noe overveldende, og prisnivået kan virke utrolig høyt sammenlignet med våre skolepenge-frie universiteter. Det er imidlertid fullt mulig å studere her - men det er viktig å planlegge god tid i forveien.

I utgangspunktet er det to måter å studere i USA på: enten som en del av en norsk universitets- eller høyskolegrad, hvor du tar et eller to semestre av utdanningen som utvekslingsstudent. I det tilfelle bør du ta kontakt med internasjonalt kontor ved lærestedet du studerer. 

 Det andre alternativet er å ta en hel grad i USA, og i det tilfelle står du selv for all kontakt med universitetet du ønsker å studere ved. Generell informasjon om det å studere i USA, hvilke krav som gjelder og hvilke steg man må igjennom kan du finne både på disse sidene og hos ANSA (Association Norwegian Students Abroad), som er organisasjonen for norske studenter i utlandet.