Generelle reisetips

Her er noen enkle tips for hvordan gjøre turen til Korea enklere.

Ha gyldig reiseforsikring. Dobbeltsjekk at reiseforsikringen din er gyldig.

Varslemeldinger. Myndighetene i Sør-Korea sender nødvarsler til alle mobiler i landet. Det kan gjelde saker som kaldt vær, luftforurensning eller jordskjelv. Disse kommer kun på koreansk. Last ned appen "Emergency Ready App" for å se den engelske oversettelsen. I denne applikasjonen kan du også finne alt av nødinformasjon - nærmeste sykehus, politistasjon og tilfluktssrom.

Kriminalitet. Sør-Korea er å anse som et trygt og sikkert land hvor veskenapping, lommetyveri og ran er svært lite utbredt.

Lovbrudd i Korea. Enkelte lovbrudd straffes hardt i Korea. Blant annet vil besittelse, bruk eller salg av illegale rusmidler kunne føre til lange fengselsstraffer eller store bøter.

Kjøp SIM-kort på flyplassen (Incheon). Med dette SiM-kortet vil du ha ubegrenset datatrafikk for en begrenset periode (ofte 10 dager). Du vil imidlertid ikke ha et telefonnummer med et slik SIM-kort, men det meste kan gjøres over nett i disse dager.

Ha kontanter tilgjengelig. På noen mindre tettsteder vil du kunne møte på restauranter, filialer og lignende som ikke tar utenlandske kort. I tillegg er ikke internasjonale bankautomater alltid så lett tilgjengelig, så det er greit å ta ut en del i kontanter hvis du finner en bankautomat. I de større byene tar de aller fleste steder utenlandske kort og du finner internasjonale bankautomater stort sett overalt.

Internasjonalt førerkort. Hvis du har tenkt til å leie bil du ha internasjonalt kjørekort for å få lov til å kjøre i Korea. Du kan lese mer, og bestille kort hos NAF.

Største engelskspråklige aviser. Om du ønsker å holde deg oppdatert på hva som skjer i landet før, under eller etter reisen er disse de største engelskspråklige avisene:

Nyttige apper

  • Naver Map er den koreanske ekvivalenten til Google Maps, og fungerer generelt bedre i Korea enn Google Maps. Appen har nylig blitt oversatt til engelsk, og gjør det enkelt å navigere seg rundt i landet.
  • KakaoMetro Applikasjonen gir deg oversikt over metro-linjene i Seoul. Med KakaoMetro kan du blant annet finne raskeste rute, antall bytter, og avgangstider.
  • Naver Papapo Denne er ansett som den beste applikasjonen for oversette tekst og tale til koreansk.