Norway House - Photo:The Mission of Norway to the European Union

Om ambassaden i Belgia

Kontaktinformasjon for ambassadens ansatte , generelt om ambassaden og hvor finner du oss?

Kontaktinformasjon for ambassaden

emb.brussels@mfa.no

Telefon + 32 (0) 2 238 73 00

Rue Archimède 17
B-1000 Bruxelles

Belgia

Kontakt informasjon for

Ambassador Jørn Gloslie: pa.bru.amb@mfa.no

Belgia og Norge nyter godt av langvarige, positive relasjoner, som spenner over mange ulike områder. Det er en aktiv turistutveksling mellom landene våre og for øyeblikket bor det over tusen nordmenn i Belgia. Belgia og Norge er også allierte i NATO, og vi samarbeider tett i mange internasjonale spørsmål

Videre er de økonomiske forbindelsene viktige. Visste du for eksempel at terminalen i Zeebrugge fungerer som et knutepunkt for eksport av norsk naturgass til andre europeiske land, og at Norge leverer rundt 30% av det totale belgiske gasskonsumet? Eller at Statens Pensjonsfond Utland har investert omtrent 6 milliarder euro i belgiske selskaper?

Det er også en aktiv kulturell utveksling mellom våre to land blant annet innen områder som TV/film, musikk og litteratur. Norske kunstnere bor, besøker og stiller ut sin kunst her og vår interesse for belgisk dans og teater har ført flere ledende belgiske instruktører og ensembler til Norge.

Ta gjerne kontakt med oss på emb.brussels@mfa.no om du har spørsmål eller kommentarer til våre nettsider. Besøk også gjerne vår Facebook-side, hvor du finner mer informasjon om Belgia og Norge.

Her finner du en oversikt over norske aktører i Brussel som jobber med EU-systemet; norske organisasjoner, regionkontor, bedrifter og journalister i Brussel.