- Kuva:

Noreg året rundt

Noreg er ein fantastisk destinasjon for turistar året rundt. I samband med verdas dag for turisme, 27. september, ønskjer vi å dele nokre reisemoglegheiter for kvar årstid.

VÅR 

Snøsmeltinga skaper naturlege fossar overalt, og saman med dei blomstrande blomstrane – og menneska – gjer dei våren i Noreg ganske oppsiktsvekkjande. Visit Norway har delt mange interessante aktivitetar for våren: 10 tips til deilige våropplevelser. 

 1 Äpplen.jpgI nokre veker i mai (kva varierer frå år til år) står frukttrea i full bløming på Vestlandet. Då kan du dra på besøk til fruktgardane i Hardanger. 

SOMMAR  

Opplev late dagar med båt langs kysten og koselege småbyar i sør, fantastiske UNESCO-lista fjordar og majestetiske fjell på Vestlandet og lange sommarkveldar under midnattssola i Nord-Noreg.

1 Torsk.png
Med ei kystlinje som er lengre enn ekvator og farvatn fulle av rekordstor torsk, laks og kveite, er Noreg eit paradis for havfiske om sommaren.  

HAUST 

Hausten er den perfekte tida for å kosa seg under eit varmt pledd eller møte ein skikkeleg hauststorm i Noreg. Det er også då nordlyset byrjar å visa seg. I denne artikkelen frå Visit Norway kan du finne fleire spennande aktivitetar for hausten: 10 herlege haustopplevingar 

1 Val.jpgSpekkhoggarane vender tilbake til Noreg om hausten. Kanskje du kan dra kvalsafari i Noreg? 

VINTER 

Sjå korleis det skiftande vêret påverkar strukturen i landskapet og endrar humøret vårt. Dei krystallklare fjordane er dekt til i tåke, og fjelltoppane er dekt av snø. Det slåande landskapet er ein naturleg leikeplass for morosame aktivitetar i snøen, som skiturar, trugeturar og vinterfiske. For fleire vinteraktiviteter, les Visit Norway | Vikingenes årstid. 

1 Skidor.jpgOm vinteren kan du ta på deg langrennsski og gå gjennom urørt villmark med ein matbit og ein termos varm sjokolade i sekken. Kva med ein skitur på Helgeland? 

 

Bilder: Visit Norway