Norgesskolen Winter - Photo:Norgesskolen
Norgesskolen

Norgesskolen vinter

Norgesskolen Vinter et unikt vinterferietilbud som kombinerer undervisning i norsk språk og kultur med morsomme ferieaktiviteter. Målgruppen er ungdommer mellom 14 og 20 år med tilknytning til Norge, bosatt i hele verden. Ungdommene lærer norsk, får et internasjonalt nettverk, og de får en sterk tilknytning til norsk kultur, tradisjoner, friluftsliv og til Norge.

Norgesskolen Vinter- 20.-26. februar 2024

På Norgesskolen Vinter vil ungdommene bo sammen med Norgesskolens lærere på Solstua som ligger på toppen av Holmenkollen. Vi lever sammen som på en turisthytte, spiser felles måltider i peisestuen, spiller brettspill og kort på kveldene. Kanskje vil noen sove en natt eller to i lavvoen? Ungdommene vil få daglig norskundervisning på formiddagen og få delta på typiske vinteraktiviteter som skihopp, langrenn, skileik og skøyter etter lunsj. Vi har fokus på det relasjonelle og at ungdom møtes fra alle deler av verden for å utvikle vennskap og lære (mer) norsk og om norsk kultur og friluftsliv.

Påmelding gjøres fra nettsiden.

 

Vi er glade for å ha klart å skape gode opplevelser for ungdommene. Utsagnene under er hentet fra evalueringen av Vinterskolen 2023.

  • My favorite winter activities were going for a skitur and isbading. And sitting around a campfire cooking pølse and pinnebrød
  • Jeg elsket aketuren! Munchmuseet og isbading var også gøy
  • Min favoritt var å ake, lager bål, sove på lavvo

Foreldre til ungdommer har sagt følgende:

  • He had the time of his life. 
  • I want to thank you personally. He had the most wonderful week of his life at Norgesskolen. Every single minute was fun for him. He considers everyone at Norgesskolen his friend now.
Norgesskolen - make new memories in winter wonderland