For nordmenn

Ambassaden i Riyadh er ansvarlig for Norges relasjoner til Saudi-Arabia, Jemen, Oman og Bahrain.

Reiseinformasjon og reiseråd for Saudi-Arabia

Lenke til Regjeringen.no

Om ambassaden

Ambassaden i Riyadh er ansvarlig for Norges relasjoner til Saudi-Arabia, Jemen, Oman og Bahrain. Norge og Saudi-Arabia har hatt diplomatiske bånd siden 1961. I 1976 åpnet Norge en ambassade i Jeddah, og i 1985 ble denne flyttet til Riyadh.

Norge og Saudi-Arabia

Det bilaterale forholdet mellom Norge og Saudi-Arabia er godt, men med betydelig potensiale for større samarbeid, særlig innen handel og næringsfremme.

Muligheter for norsk næringsliv i Saudi-Arabia. En kortfattet oversikt

Saudi-Arabia er den største økonomien blant de arabiske landene og den 19. største økonomien i verden. Landet er avhengig av sine enorme oljeinntekter, men satser mer og mer på å diversifisere økonomien for å redusere oljeavhengigheten. Saudiske myndigheter investerer derfor store summer i blant annet helse, teknologi/innovasjon, fornybar energi, kultur/underholdning, turisme og sunnere matvarer for at landets økonomi skal få flere bein å stå på. For å kunne utvikle nye sektorer er landet avhengig av utenlandsk kompetanse, utenlandske investeringer, inklusive tjenester og produkter som også norsk næringsliv kan tilby.

Konsulære tjenester

Nordmenn slipper ikke inn i Saudi-Arabia uten å ha visum på forhånd. Dette tas direkte med Saudi-Arabias ambassade i Oslo. Her finner du informasjon om hvilke tjenester Norges ambassade i Riyadh utfører. Ambassaden utfører ikke vigsler.

Globalskolen

Globalskolen er et undervisningstilbud i norsk, samfunnsfag og KRLE for norske barn i grunnskolealder som er bosatt i utlandet. Søknadsfristen for vårsemesteret er 30. januar.