Travel and border information for Norway in Norwegian / English

Traveling to Norway? - Register your arrival in our traveler registry
(About the registry)

Pass Identifikasjon - Foto:Foto: Catharina Caprino/Hest Agentur
Foto: Catharina Caprino/Hest Agentur

Pass og personnummer

Norske statsborgere som ønsker å søke om norsk pass, må gjøre dette gjennom personlig fremmøte ved ambassaden i Roma etter avtale. Dette gjelder også for barn under 18 år. Alle søkere må bestille en avtale på forhånd for å søke om pass. Dette gjøres via vårt timebestillingssystem på nett.

Søke om pass

Norske statsborgere som ønsker å søke om norsk pass, må gjøre dette gjennom personlig fremmøte ved ambassaden i Roma etter avtale. Dette gjelder også for barn under 18 år.

Alle søkere må bestille en avtale på forhånd for å søke om pass. Dette gjøres via vårt timebestillingssystem. 

Du må ha et norsk personnummer

Alle som skal ha norsk pass må ha norsk personnummer. Personer uten norsk personnummer må derfor søke om dette først. Man må påregne at det i slike tilfeller vil kunne ta ca. to måneder før passet er klart.

Fra og med 1. juni 2021 er det ikke lenger mulig å søke om personnummer og pass til barn ved de honorære konsulatene i Italia. Dette må gjøres ved ambassaden i Roma.

Det er også mulig å søke om pass i Norge Passports and ID cards – Politiet.no

Dersom det gjelder liv og helse og du har akutt behov for pass, ta kontakt med oss per e-post: consular.rome@mfa.no 

Fødested

Fødested og fødeland blir hentet fra norsk Folkeregister og oppført i passet. Det er derfor viktig at denne informasjonen er korrekt registrert i Folkeregisteret.

  • Dersom fødestedet ikke fremkommer av folkeregisteret, vil fødelandet oppføres både under fødested og fødeland i passet.
  • Dersom hverken fødested eller fødeland fremkommer av folkeregisteret, vil det i passet fremgå "ukjent".

Skal du søke om et nytt pass, bør du undersøke om ditt fødested og fødeland er registrert i Folkeregisteret før du bestiller time. Dette gjelder også selv om fødested og fødeland står oppført i ditt gamle pass.

Kontakt Skatteetaten for å undersøke om fødested og fødeland er registrert i Folkeregisteret. Du kan lese mer om dette på Skatteetatens nettsider, og her kan du lese om hvordan du går frem for å registrere fødested og fødeland i Folkeregisteret. Skjema for endring av fødested/fødeland finner du her.

Passets varighet:

Voksne: 10 år Barn mellom 10-16 år: 5 år Barn mellom 5-10 år: 3 år Barn 0-4 år: 2 år