Pass Identifikasjon - Foto:Foto: Catharina Caprino/Hest Agentur
Foto: Catharina Caprino/Hest Agentur

Pass og personnummer

Thales, leverandøren av norske pass, melder om råvaremangel og redusert produksjonskapasitet. Råvaremangelen skyldes pandemien og krigen i Europa. Situasjonen rammer Norge og flere andre europeiske land. Vi ber derfor søkere som allerede er i besittelse av et annet lands pass, og som ikke umiddelbart har behov for norsk pass, om å vente med sin søknad til høsten 2022.

Norske statsborgere som ønsker å søke om norsk pass, må gjøre dette gjennom personlig fremmøte ved ambassaden i Roma etter avtale. Dette gjelder også for barn under 18 år. Alle søkere må bestille en avtale på forhånd for å søke om pass. Dette gjøres via vårt timebestillingssystem på nett.

 

Det er også mulig å søke om pass i Norge Passports and ID cards – Politiet.no

Dersom det gjelder liv og helse og du har akutt behov for pass, ta kontakt med oss per e-post: consular.rome@mfa.no 

 

Personnummer

Alle som skal ha norsk pass må ha norsk personnummer. Personer uten norsk personnummer må derfor søke om dette først. Man må påregne at det i slike tilfeller vil kunne ta 2-3 måneder før passet er klart. Fra og med 1. juni 2021 er det ikke lenger mulig å søke om personnummer og pass til barn ved de honorære konsulatene i Italia. Dette må gjøres ved ambassaden i Roma.

Du kan lese mer om hva slags type dokumentasjon som trengs ved søknad om personnummer nederst på siden.

 

Fødested

Fødeland blir hentet fra norsk Folkeregister og oppført i passet. Skal du søke om et nytt pass, bør du derfor undersøke om ditt fødested og fødeland er registrert i Folkeregisteret før du bestiller time. Dette gjelder også selv om fødested og fødeland står oppført i ditt gamle pass.

Dersom hverken fødested eller fødeland fremkommer av folkeregisteret, vil det i passet fremgå "ukjent".

Les mer om hvordan du kan endre og registrere opplysninger på skatteetatens hjemmesider.

 

Passets varighet:

Over 16 år: 10 år
Barn 10-16 år: 5 år
Barn 5-10 år: 3 år
Barn > 5 år: 2 år