For nordmenn

Reiseinformasjon for Morocco

Lenke til tema om reiseinformasjon på regjeringen.no

Om ambassaden

Konsulære tjenester

Ambassaden utfører tjenester som omhandler pass, personnummer, omregistrering av statsborgerskap. Ambassaden i Rabat utfører ikke vigsler.

Om Marokko

Marokko er et konstitusjonelt monarki i Nord-Afrika. Landet grenser til Algerie i øst og til Vest-Sahara, et omstridt territorielt område som Marokko gjør krav på og har kontrollert siden 1976. Landet har lang kystlinje mot Atlanterhavet i vest og mot Middelhavet i nord. Offisielle språk er arabisk og amazigh. Fransk er utbredt. Marokko består av tidligere franske og spanske protektorater og ble selvstendig i 1956.

Nyheter og arrangementer

Stortings- og sametingsvalg 2017

11. september 2017 skal det avholdes stortings- og sametingsvalg i Norge. Samtidig skal det avholdes ekstraordinært kommunestyrevalg for innbyggerne i Tjøme kommune og Nøtterøy kommune i Vestfold fylke, som følge av sammenslåingen av disse kommunene til Færder kommune fra 2018. På valgdagen er det ikke anledning til å avgi stemme i utlandet. Er du i utlandet på valgdagen og ønsker å stemme ved valget, må du forhåndsstemme.

Les services consulaires

L'ambassade effectue des services relatifs aux passeports, aux numéros de sécurité sociale, à la réinscription de la citoyenneté. L'ambassade de Rabat ne fait pas de mariages.

Ledig praktikantplass på ambassaden våren 2018

Ambassaden i Rabat tilbyr praktikantplass våren 2018. Søknadsfristen er 9. oktober 2017.