Bilde av Kine Brunsell som blir intervjuet i denne artikkelen - Foto:OECD-delegasjonen
OECD-delegasjonen

Intervju med Kine Brunsell

Kine har jobbet som intern i OECD høsten 2022. I dette intervjuet forteller hun om motivasjonen hennes for å søke internshipet, hvordan det har vært å jobbe i OECD, og om det sosiale miljøet for unge interns i Paris.

Av Kristin Alme

Hva fikk deg til å søke jobb i OECD?

Jeg har vært interessert i utviklingsspørsmål de siste årene, egentlig helt siden jeg begynte å studere juss, og har hatt lyst å lære mer om hvordan det internasjonale samfunnet jobber for å skape utvikling. OECD har en sentral rolle og gjør mye viktig arbeid på dette feltet, og da ble det et naturlig sted å søke seg til.

Hvordan fant du ut om jobben?

Jeg hadde fulgt med en stund på om OECD la ut noen stillinger jeg var interessert i, og da de søkte etter en intern som kunne norsk/svensk/dansk til et prosjekt la jeg inn en søknad.

Hvordan opplevde du søknadsprosessen?

Søknadsprosessen var ganske grei. Jeg søkte både på den offentlige portalen og på mail til dem som hadde utlyst stillingen. Det tok noen uker, så fikk jeg innkalling til intervju på zoom. Det var et hyggelig intervju, egentlig ganske standard jobbintervju, med to av de som er mine kollegaer nå. 

Du jobber nå som intern i OECDs Directorate for Employment, Labour and Social Affairs. Kan du fortelle oss litt mer om hva jobben din går ut på?

I direktoratet jobber jeg med utvikling av ferdigheter og hvordan man kan gi folk kompetansen de trenger for å møte behov i arbeidsmarkedet. I løpet av de fire månedene jeg har vært her har jeg jobbet med to prosjekter som handler om voksenopplæring, yrkesutdannelse og inkludering av voksne på arbeidsmarkedet i Kroatia og Hellas.

Prosjektene sikter på å kvalitetssikre yrkesutdannelse og utvikle et system som anerkjenner at kompetanse og ferdigheter man har fått i yrkesfaglig arbeid er like relevant for jobbsøking som å ha tatt yrkesfaglig utdannelse. Arbeidsoppgavene mine er i stor grad å gjøre research på og sammenligne «best practices» fra andre land for å finne ut hvordan systemene i Hellas og Kroatia kan utformes på best mulig måte.

Hvordan er det sosiale miljøet som intern?

Det sosiale miljøet her er utrolig bra, folk er veldig hyggelige, åpne og lett å bli kjent med. Intern-miljøet er stort og det arrangeres sosiale eventer som ukentlige kaffepauser og afterworks, så jeg tror OECD har et av de bedre miljøene for interns. I tillegg føler jeg at man som intern har en plass i selve organisasjonen, og at arbeidet og innsatsen blir verdsatt.

Hva er ditt beste råd til andre som vurderer å søke seg til OECD?

Jeg anbefaler det veldig! OECD jobber med mange temaer, så finn ut hva du er interessert i, og følg med på arbeidet OECD gjør på dette feltet. Engasjer deg i områdene du synes er spennende, følg med på LinkedIn, send en mail om du har noen spørsmål, eller ta kontakt med interns i organisasjonen – nysgjerrighet og interesse kan gjøre veien til et internship kortere.

Det hører med jobben at du får bo i Paris. Hvordan har du opplevd det så langt?

I løpet av de fire månedene jeg har vært her har jeg blitt veldig glad i Paris, og det har utvilsomt påvirket oppholdet positivt. Det beste her er nok bare stemningen i byen – alle gatekafeene, uteservingene, folkelivet, og ikke minst at byen er utrolig vakker. Siden Paris er såpass stort og variert er det alltid en noe nytt å utforske!