Château de la Muette, OECDs hovedkvarter - Foto:Foto: Bodil Fontana
Château de la Muette, OECDs hovedkvarter. Foto: Bodil Fontana

Praktisk informasjon til delegater fra Norge

Dette skrivet har som formål å gi praktiske opplysninger til tilreisende norske delegater til OECD. Her vil du finne nyttig informasjon om møteregistrering, tilgang til møtedokumenter, praktiske tips samt informasjon om den norske delegasjonen. Velkommen til OECD!

OECD Network Environment (O.N.E) er OECDs database der du kan få tilgang til møtedokumenter, rapporter og møteoversikter. Vær oppmerksom på at kun offisielle e-postadresser i forvaltningen er gyldige for å få opprettet konto. Har du allerede konto, men glemt passordet så kan du lage nytt her.

Ved spørsmål eller problem med bruk av O.N.E kan du kontakte O.N.E Support team på e-post one@oecd.org eller telefon +33 1 45 24 83 00

Møteregistrering

For å ha best mulig oversikt over norsk aktivitet i OECD og av beredskapsgrunner ønsker vi at møtepåmelding skjer via den norske delegasjonen. Send oss en e-post på oecd.paris@mfa.no med møtedetaljer samt din kontaktinformasjon (helst også adresse i Paris), så vil du bli registrert. 

Noen dager før møtet ditt vil du få tilsendt et elektronisk inngangskort per e-post. Husk å ta med gyldig ID for å få tilgang til konferansesenteret.

Vær oppmerksom på at det kan være kø for å komme gjennom sikkerhetskontrollen, vi anbefaler å være ute minimum 30 minutter før møtestart.

Inngangshallen til OECDs konferansesenter

Inngangshallen til OECDs konferansesenter, 2 rue André Pascal. Foto: Delegasjonen.

Planlegg turen din til OECD

OECD har kontor i to ulike bygg i Paris:

  • Hovedkontoret og konferansesenteret ved la Muette, 2 rue André Pascal, 75016 Paris
  • OECD Boulogne, 46, quai Alphonse Le Gallo, 92100 Boulogne-Billancourt

Det er ca. 30 minutter reisetid (bil/metro) mellom de to lokalitetene. For andre praktiske detaljer vedrørende reisen til og fra OECD samt service ved konferansesenteret har OECD laget denne nyttige oversikten. 

Den norske delegasjonen til OECD

Den norske delegasjonen til OECD fungerer som bindeledd mellom organisasjonen og norske myndigheter, og representerer Norge i de stående komiteene. Delegasjonen har 10 ansatte som arbeider med OECD-saker. I tillegg til fire utsendte fra UD, har delegasjonen fast representasjon ved én utsending hver fra henholdsvis Finansdepartementet, Olje- og energidepartementet og Kunnskapsdepartementet.

Den norske delegasjonen holder til i fransk 2. etasje i 33 Rue de Franqueville, med inngang fra OECDs konferansesenter i 2 Rue André Pascal (vis-a-vis resepsjonen, til høyre ut av heisen). Vi har kontortid 09.00-17.00 (09.00-16.00 i juli og august) med lunsj 13.-14. Vi kan nås på e-post oecd.paris@mfa.no og telefon +33 1 56 75 34 00

Ta gjerne en tur innom delegasjonen for en kaffe eller for å hilse på. Vi kan være behjelpelige med både kontorplass og bruk av printer. Et besøk vil også være nyttig for delegasjonen fordi det gir en anledning til å få informasjon om prosesser og arbeid i de ulike fagkomiteene.

I tillegg til vår rapporteringsvirksomhet sender delegasjonen hver fredag ut et ukebrev med informasjon om de viktigste saker ved OECD og UNESCO for inneværende og kommende uke. Du kan få ukebrevet tilsendt ved å sende en e-post til oecd.paris@mfa.no

Transport flyplass – OECD

Paris aéroports kan du sjekke rutetider og ruteplanlegger.

Fra Charles de Gaulle flyplass tar det 1-2 timer å nå OECD med kollektivtransport, mens det tar i underkant av en time fra Orly flyplass. Det finnes både taxi, buss og flere tog/metro-alternativer fra begge flyplasser.

Det er offisielle taxi-køer utenfor ankomsthallen både på Orly og CDG med faste priser inn til Paris sentrum. Får du tilbud om taxi inne i ankomsthallen er det sikrest å takke nei siden disse ofte er dyrere og ikke har autorisasjon.

Taxi G7 har et engelsktalende sentralbord på +33 (0) 1 41 27 66 99 Ved forhåndsbestilling kan du også be om å få en engelsktalende sjåfør. Det ligger også en taxi-holdestasjon like ved metrostasjonen la Muette, 7 minutter å gå fra OECD. Det er også en god idé å laste ned en taxi-app, f.eks. Taxi G7, Uber eller Free now.

Hotelloversikt

OECD har forhandlet frem avtaler med mer enn 50 hoteller nær OECDs lokaler i Paris, Boulogne, Berlin, Washington og Mexico. Du kan ta direkte kontakt med hotellene, og få eventuelle rabatter ved å si at du skal delta på OECD-møter.

Her finner du listen som sist ble oppdatert i februar 2024.

Nødnummer

Generellt nødnummer i Frankrike: 112

Ambulanse: 15

Brann: 18

Politi: 17

Lege (SOS médecins): 3624

Den norske ambassaden i Paris

28 rue Bayard

75008 Paris

+33 1 53 67 04 00

emb.paris@mfa.no

Har du spørsmål du ikke har fått svar på? Ta gjerne kontakt med delegasjonen på oecd.paris@mfa.no +33 1 56 75 34 00