emb-building - Foto:Daniel Müller/FvF

Om ambassaden

Den norske ambassaden er del av det nordiske ambassadekomplekset på sørsiden av parken Tiergarten midt i Berlin. Ambassaden er en av Norges største utenriksstasjoner med i underkant av 30 ansatte.

Adresse:

Rauchstraße 1
10787 Berlin 

Kontaktinformasjon:

Telefon: +49 (0) 30 50 50 58 600

Fax: +49 (0) 30 50 50 58 601

IP: +47 23958600

E-mail: emb.berlin@mfa.no

Kontortider:
Mandag til fredag 09.00 – 16.00

Telefontider: 
Mandag og torsdag 13.00 - 15.00

Det er innført timebestilling for å søke om pass, personnummer, farskapssaker og andre konsulære ærender. Det er ikke mulig å møte opp uten avtale. Konsulatavdelingen er tilgjengelig på e-post: emb.berlin@mfa.no.

Den 3. oktober 1990 ble Tyskland gjenforent etter Berlin-murens fall 9. november året før. Berlin ble på ny hovedstad i et samlet Tyskland. En stund ble byen betegnet som "verdens største byggeplass" i takt med at mange statlige institusjoner ble flyttet fra Bonn til Berlin.

I 1999 flyttet også Norges ambassade fra Bonn til det nybygde, nordiske ambassadekomplekset i Tiergarten i Berlin.  Innenfor det bølgende kopperbåndet som omkranser komplekset er ambassadene til Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige samlet på ett sted. Den norske ambassaden er tegnet av arkitektbyrået Snøhetta.

I tillegg til de fem ambassadebyggene består komplekset av Felleshuset med auditorium, møterom, kantine og utstillingslokaler. Bygget er fritt tilgjengelig for allmenheten og er dermed et symbol på den nordiske åpenhetskulturen. Her finner det årlig sted rundt 500 store og små arrangementer: konserter, bokpresentasjoner, seminarer, konferanser mm. Kantinen er åpen for publikum fra kl. 13 mandag-fredag. Som den kanskje eneste ambassaden i verden har vi også en kaffebar åpen for publikum. I Blue Nordic kaffebar kan du nyte nordisk kaffekultur på høyt nivå.

Ambassaden i Berlin ivaretar de bilaterale forbindelsene mellom Norge og Tyskland. I tillegg yter ambassaden konsulær bistand til et stort antall fastboende og besøkende nordmenn i Tyskland.

Forholdet mellom Norge og Tyskland er preget av en grunnleggende gjensidig tillit og felles interesser. Tyskland er Norges viktigste samarbeidspartner i EU og Norges nest største eksportmarked.