Om ambassaden

Velkommen til Den kongelige norske ambassade i Beijing, Kina. Ambassaden har det administrative ansvaret for følgende provinser: Beijing, Chongqing, Gansu, Guizhou, Hebei, Heilongjiang, Henan, Hubei, Hunan, Indre Mongolia, Jilin, Liaoning, Ningxia, Qinghai, Shaanxi, Shandong, Shanxi, Sichuan, Tianjin, Tibet, Xinjiang og Yunnan. Ambassadøren i Beijing er også akkreditert til Mongolia.

Ambassadens oppgave, i samarbeid med generalkonsulatene i Shanghai og Guangzhou, er å styrke og fremme forholdet mellom Norge og Kina i tråd med regjeringens prioriteringer og årlige virksomhetsplaner. Ambassadens ansvarsområder omfatter blant annet politiske besøk og forretningsbesøk, politisk og økonomisk rapportering, fremme av økonomisk sammarbeid og handel, samarbeid innen miljøvern, utviklingssamarbeidsprogrammer, arrangementer som fremmer kulturelt samarbeid, konsulær bistand og norsk visum til kinesiske borgere. Inovasjon Norge er representert gjennom ambassadens kommersielle seksjon.

Ambassadør er Geir O. Pedersen og nestleder er ministerråd Mattis Raustøl.

Ambassaden ligger i diplomatområdet Sanlitun, ca. 6 km nordøst for Tiananmen og Den forbudte by. Byggene er tegnet av den norske arkitekten Rolf Ramm Østgaard og sto ferdig i 1972. Ambassadørens residens befinner seg også inne på ambassadens området.

 

Address

1 Dong Yi Jie

San Li Tun 

Beijing, China

Post code: 100600

 

Contact information

Telephone: +86 10 8531 9600

Telephone (when calling from Norway): +47 2395 6600

Telefax: +86 10 6532 2392

Email: emb.beijing@mfa.no