For nordmenn

Ambassaden og konsulater

Norges ambassade i Roma representerer Norge i Italia, samt i Malta og San Marino. Norges faste delegasjon til FN-institusjonene i Roma er samlokalisert med ambassaden. Det er 11 norske honorære konsulater i Italia, og et på Malta.

Bistand til norsk næringsliv

Den norske ambassaden i Roma kan tilby samtaler med norske bedrifter som ønsker å etablere seg i Italia, for å informere om politiske og økonomiske forhold i landet. Ved behov og tilgjengelighet kan også ambassadørens residens benyttes til arrangementer i regi av norsk næringsliv.

Statsborgerskap

Personer som fikk norsk statsborgerskap ved fødsel taper sitt norske statsborgerskap når de fyller 22 år, med mindre de har bodd i Norge i til sammen to år eller i Norden i til sammen syv år. Man kan imidlertid søke om å få beholde norsk statsborgerskap. Søknaden må fremsettes før fylte 22 år.

Service icon

Reiseregistrering via app eller nettside

Appen Reiseklar gir lett tilgang til reiseinformasjon, reiseråd og ikke minst reiseregistrering. Reiseregistrering.no er et tilbud til reisende som ikke har eller ønsker å benytte mobilen for å registrere sine kontaktopplysninger.

Vigsel

Ambassaden har borgerlig vigselsrett og kan vie par hvor begge er norske statsborgere. Vigselen finner sted i ambassadens lokaler i Roma, og er gebyrfri. Norske borgere som ønsker å gifte seg borgerlig i Italia må selv ta kontakt med det italienske rådhus der vigsel skal finne sted for å avtale tid og få informasjon om hvilke dokumenter som må fremlegges.

Service icon

Pass og personnummer