Norske borgere i Romania

Skal du på ferie, på lengre opphold eller flytte til Romania? 

Ferie og lengre opphold

Ambassaden oppfordrer alle som skal reise til Romania om å registrere seg via Utenriksdepartementets reiseregistreringssystem. Dette tillater ambassaden å ta kontakt og informere norske borgere ved behov. Eksempler på slike situasjoner kan være i forbindelse med større kriser, naturkatastrofer, sykdom eller dødsfall.

Registreringen er frivillig. Elektronisk registrering gjøres enkelt på Reiseregistreringsportalen. Man kan også laste ned Reiseklar appen Bli reiseklar med UDs app - regjeringen.no

Reisende til området anbefales også å holde seg oppdaterte i forhold til gjeldende reiseråd. For mer informasjon, samt opplysninger om land og regioner hvor Utenriksdepartementet har utstedt offisielle reiseråd, se landsider.no.

Norske borgere som skal flytte til Romania

For nordmenn som flytter til Romania gjelder de samme reglene som for EU-borgere. Norske borgere kan oppholde seg og jobbe tre måneder i Romania uten registrering. For opphold utover tre måneder er det ikke nødvendig med arbeids- eller oppholdstillatelse, men det er påkrevd å registrere seg hos rumenske immigrasjonsmyndigheter. For studenter gjelder egne regler.

Personer som skal flytte til Romania oppfordres også til å registrere seg på reiseregistrering.no. Flytting fra Norge må i tillegg registreres på skatteetatens egne sider.