Pass
Informasjon til deg som skal søke pass eller personnummer.
Alle søkere må forhåndsbestille time for å kunne søke om nytt pass. Hvis du møter opp uten en avtale er det mulig at vi ikke vil ha kapasitet til å assistere deg.
For bestilling av time, kontakt Ambasaden i Seoul: emb.seoul@mfa.no / +82 (0)2-727-7100.
Vi anbefaler at du kontakter oss 3 – 4 måneder før passet går ut. Flere land krever at passet er gyldig i 6 måneder, og det er defor lurt å søke i god tid dersom du har planlagt reiser det siste halvåret før passet ditt går ut. Vi minner om at det også er mulig å søke om pass på en rekke politistasjoner og lensmannskontorer i Norge.
Norske pass er biometriske, det betyr at bilde, fingeravtrykk og signatur er overført direkte til passet.
Ambassaden Seoul har konsulære åpningstider mandag - fredag, mellom klokken 10:00 – 12:30 og 13:30 - 15:00.
Følgende dokumenter skal medbringes:
- Identifikasjon, dvs. pass
- Søker du ved ambassaden må du ha med bilder av barn under 5 år. Munnen må være lukket, og begge ørene må være synlige. Briller må tas av. Bildet må være skarpt, riktig eksponert og være tatt rett forfra mot lys bakgrunn, ikke eldre enn 3 mnd., ca. 35x45m
- Bekreftelse på betaling av gebyr. Når du bestiller time per epost vil ambassaden gi deg informasjon om hvordan overføre gebyret til vår konto. Vi gjør oppmerksom på at ambassaden kun godtar bankoverføringer til vår koreanske bank. For mer informasjon, klikk her.
Det er en forutsetning for utstedelse av pass at du har personnummer, for barn uten personnummer, se egen informasjon om personnummer.
- Ordinært pass til søkere over 16 år 1 290 kroner. (KRW 160,000)
- Ordinært pass til søkere under 16 år 770 kroner. (KRW 95,000)
- Midlertidig pass (nødpass) 1 690 kroner. (KRW 210,000)
(updated 13 June, 2022)
Politiet kan ikke garantere en leveringstid for pass, og produksjonstiden fra leverandøren endrer seg stadig. I tillegg kommer tiden det tar med posten. Du kan forvente å vente rundt 6 uker pluss postgang.
Du kan beholde ditt eksisterende pass til ditt nye pass har blitt utstedt. Når du mottar ditt nye pass, må du levere inn det gamle. Det gamle passet makuleres av oss, og utleveres sammen med det nye passet.
Eventuell navneendring må dokumenteres med originaldokument som viser søkerens tidligere og nåværende navn, samt dato for navneendring. Dersom du har endret navn, sivilstatus og/eller adresse siden du sist fikk pass, må du ta kontakt med Folkeregisteret på ditt hjemsted FØR du søker om pass. Passøknader kan ikke ferdigbehandles før riktig navn, sivilstatus og adresse fremgår av folkeregisteret. Dersom du skal utvandre fra Norge, må du ta kontakt med Sentralkontoret for Folkeregistrering.
Barn må ha egne pass og personlig oppmøte er påkrevd. Begge foreldre må gi skriftlig samtykke til utstedelse av pass for barn under 18 år. Ved felles foreldreansvar må minst en av foreldrene møte sammen med med passøker. Vedkommende må ha med egen legitimasjon. Den av foreldrene som ikke møter, må sende med skriftlig samtykke, samt offentlig legitimasjon med bilde og signatur. Eneansvar (tildelt ved domskjennelse eller avtale) for barn må dokumenteres. Barn over 10 år må underskrive søknaden selv. Barnet må være registrert i folkeregisteret med fødselsnummer og på foreldrenes navn.
Når passet er utstedt, sendes det automatisk fra Norge til utenriksstasjonen for utdeling. Passet henter du på ambassaden eller ved konsulatet i Busan, samtidig som de leverer inn ditt gamle pass. Du må selv kontakte ambassaden for å høre om passet er klart til avhenting.
Det må forhåndsbestilles time for å kunne søke om personnummer og pass. Bestill time ved å kontakte ambassaden på e-post: emb.seoul@mfa.no.
Barn født i utlandet kan få tildelt fødselsnummer i forbindelse med søknad om norsk pass. For barn født i utlandet er det kun utenriksstasjon som kan søke om fødselsnummer, jfr. passforskriften § 9. Søknaden fremmes ved personlig oppmøte av begge foreldrene ved ambassaden i Seoul. Utenriksstasjonen vil deretter videreformidle søknaden til Personregisteret i Norge.
Saksbehandlingstiden er på omlag fire uker. Tid for utsteding av pass kommer i tillegg.
NB! Personer som oppholder seg i Sør-Korea mer enn tre måneder må registrere barnet hos det lokale Gu-kontoret (distriktskontoret).
Personnummer til personer under 18 år:
- Krav til personlig oppmøte for foresatte og barn.
- Begge foreldres gyldige pass.
- Fødselsattest med barnets og foreldrenes navn, dersom barnet er født utenfor Norge Fødselsattesten må være på engelsk og påført apostillestempel fra det sørkoreanske utenriksdepartement.
- Vigselsattest dersom vigsel mellom foreldre har foregått i land utenfor Norden.
- Bekreftelse/ kvittering for innbetalt gebyr.
Er fødsel eller vigsel foregått i land utenfor Norden, kontakt skatteetaten for å høre om kravene. Vi gjør oppmerksom på at ektefolk må registrere ekteskapet i norsk folkeregister FØR dere kommer til ambassaden for å søke om personnummer til barn.
Vær spesielt oppmerksom på at det kan være behov for ytterligere dokumentasjon enn det oppførte.
Dersom man i forbindelse med jobb ofte må innlevere passet sitt ved f.eks. søknad om visum, kan man søke om et ekstrapass. Ved søknad om ekstrapass må det medbringes:
- Signert brev utstedt av arbeidsgiver der behovet for ekstrapass begrunnes (skrevet på organisasjonens brevpapir).
- Gyldig ordinært pass eller tidligere ekstrapass.
- Bekreftelse på betaling av passgebyr.
NB: Ekstrapass er gyldig i 2 år.
Samme prosedyre for å søke pass gjelder også for ekstrapass.
I en krisesituasjon har ambassaden mulighet til å utstede nødpass, også kalt et midlertidig pass. Nødpass er oransje, håndskrevet, og kun gyldige for én tur. Nødpass er imidlertid ikke godkjent som gyldig pass i alle land, og du er selv ansvarlig for å sjekke om landet du skal reise til godtar nødpass. For å søke om nødpass må du bestille time med ambassaden på forhånd. Du kan sende oss en mail: emb.seoul@mfa.no eller ringe: +82 (0)2-727-7100 for å bestille time.
Pass som er tapt (mistet eller stjålet) skal uten unødig opphold meldes til lokalt politi. Det anbefales også at man tar kontakt med ambassaden så snart som mulig etter tap av pass.
For å få utstedt nødpass må du medbringe en politirapport på tap av pass. Tapet må meldes koreansk politi før søknad fremsettes. Søker må møte personlig og må kunne identifisere seg ved hjelp av ID-kort (bankkort/førerkort e.l.) med fotografi og underskrift. Det må fylles ut søknad om pass og melding om tap av pass. Dette kan gjøres på ambassaden. Husk å ta med 2 passbilder i vanlig passbildeformat (35x45mm).