Fjell - Foto:Hedda Larsen Borgan
Foto: Hedda Larsen Borgan. Hedda Larsen Borgan

Praktikantopphold

Som praktikant i Kathmandu får du varierte og selvstendige arbeidsoppgaver i et spennende land i demokratisk og økonomisk utvikling.

Hvert halvår tar ambassaden i Kathmandu inn en studentpraktikant (trainee).

Praktikantoppholdets formål er å gi norske studenter et innblikk i utenrikstjenesten arbeid. Et praktikantopphold i Kathmandu gir en unik mulighet til å lære om nepalsk kultur, politikk og utvikling. Ambassaden i Kathmandu jobber spesielt med sektorene utdanning, fornybar energi og godt styresett, i tillegg til likestilling, klima, anti-korrupsjon og menneskerettigheter.

Det er et mål å tilpasse arbeidsoppgavene til praktikantens bakgrunn og ambassadens behov til enhver tid. En praktikant ved ambassaden vil blant annet kunne bistå i politiske og økonomiske analyser, oppfølging av utviklingssamarbeid, tilrettelegging ved offisielle besøk og arrangementer samt informasjonsarbeid. I tillegg til å jobbe selvstendig med egne oppgaver involveres praktikantene i det daglige arbeidet på ambassaden. Det innebærer alt fra å skrive møtereferater, arrangere samlinger for nordmenn som befinner seg i Nepal og oppdatere hjemmeside og sosiale medier.

Etter arbeidstid er det også mye spennende å finne på i Kathmandu. Byen har et stort internasjonalt miljø, og det er lett å komme i kontakt med både nepalesere og «ex-pats». Flere andre lands ambassader har også praktikanter. Kathmandu har et mangfoldig kulturtilbud og man kan være med på aktiviteter som klatring, yoga, offroadsykling, dans, fotoklubb, futsal, matlagingskurs, ulike turgrupper eller språkkurs. Det er ofte livemusikk på byens mange restauranter, og det er et aktivt jazzmiljø blant både unge og etablerte musikere.

For å søke på praktikantordningen må en være norsk statsborger og medlem i Folketrygden. Det er videre et krav at kandidaten er student ved et godkjent lærested i praksisperioden, samt at personen ikke har vært studentpraktikant i utenrikstjenesten tidligere.


Les mer om Utenriksdepartementets studentpraktikantordning her.