Heavy rain - 写真:Nicola Anderson on Unsplash
Nicola Anderson on Unsplash

Tyfonsesong og regntid

Tyfonsesongen i Japan varer fra juni-oktober og kan forårsake store skader på bygninger og mennesker på grunn av veltede trær, jordras, oversvømmelser og lignende.

Det anbefales å holde seg innendørs når tyfonene raser som verst, og spesielt å unngå områder langs kysten. Store mengder regn kan også føre til flom og jordras i utsatte områder.

Offisiell informasjon om værforhold fra japanske myndigheter kan finnes på lenkene under. Her kan man blant annet se om det er utstedt advarsler rundt i Japan. Følg med på tyfonens forventede bevegelser, og advarsler for området du befinner deg i.

Den nederste lenken viser en forklaring av varslingssystemet som brukes i Japan. 
https://www.data.jma.go.jp/multi/index.html?lang=en
http://www.jma.go.jp/jma/indexe.html
http://www.jma.go.jp/jma/en/Emergency_Warning/ew_index.html

Amerikanske militærstyrker vil også regelmessig gi engelske radiooppdateringer på Armed Forces Network (AFN). Du kan lytte til AFN på 89,1 FM i Okinawa, 1575 AM i Nagasaki og Hiroshima, og på 810 AM i Kanto.

Utenriksdepartementet/ambassaden oppretter normalt ikke offisielle reiseråd i forbindelse med natur- og meteorologiske fenomener.
Alle som oppholder seg i områder som blir/har blitt utsatt for naturkatastrofer oppfordres til å ta nødvendige forholdsregler, følge med på nyheter og å etterleve råd fra lokale myndigheter. Se ellers generell informasjon om naturkatastrofer i Japan ved Regjeringens reiseinformasjon.

Norske borgere oppfordres til å registrere sin reise/opphold i utlandet elektronisk via www.reiseregistrering.no