Mobiltelefon som viser appen "Reiseklar" - Foto:Foto: UD
Reiseklar er en app for nordmenn i utlandet på reise eller lengre opphold. Foto: UD

Bli "Reiseklar" med UDs app

«Reiseklar» er Utenriksdepartementets reiseinformasjon, reiseråd og reiseregistrering tilgjengelig i én app.

Appen Reiseklar gir norske borgere på reise lett tilgang til reiseinformasjon, reiseråd og ikke minst reiseregistrering. Hensikten med Reiseklar er at nyttig og etterspurt informasjon skal bli enda lettere tilgjengelig for de som planlegger eller er på reise i utlandet. 

I Reiseklar kan norske borgere på reise lett registrere seg for å motta informasjon fra norske myndigheter i en krisesituasjon.

I appen Reiseklar vil du finne følgende informasjon:

 • Reiseinformasjon.
  Informasjon om sikkerhetssituasjon, innreise og andre relevante opplysninger for nær 200 land.
 • Reiseråd.
  Om UD har utstedt reiseråd for et land eller område vil dette være synlig i appen.
 • Reiseregistrering.
  Du kan velge å registrere reisen din slik at UD kan komme i kontakt med deg og sende deg nyttig og praktisk informasjon dersom det oppstår en krisesituasjon der du befinner deg.
 • Varslinger i appen
  Om du aktiverer varslinger og stedtjenester, vil Reiseklar sende deg varsler, for eksempel når det skjer eventuelle hendelser i det landet du befinner deg i.
 • Annen nyttig informasjon
  Informasjon som er nyttig å vite når du er på reise, for eksempel hva du må gjøre om du mister passet eller har behov for veiledning og hjelp.

Utenriksdepartementet er opptatt av at den enkeltes personvern og behandling av personopplysninger er ivaretatt på best mulig måte når Reiseklar-appen tas i bruk. Les personvernerklæringen og mer informasjon om appen på Bli "Reiseklar" med UDs app - regjeringen.no

Reiseklar-appen kan lastes ned fra App Store og Google Play