Brune treskilt på en strand - Foto:Conor Rees / unsplash.com
Albufeira, Portugal. Conor Rees / unsplash.com

Bidra til forskningsprosjekt om nordmenn i Portugal

Vil du være med på den største forskningsstudien som er gjort om hvorfor nordmenn flytter til Portugal?

Dr. Sten Engdahl har nettopp startet et internasjonalt forskningsprosjekt hvor han studerer hvorfor nordmenn flytter til Portugal. Forskningsprosjektet er en oppfølging av hans doktorgradsavhandling som han presenterte i 2021 ved Lisbon School of Economics and Management (ISEG) om svensk migrasjon til Portugal og Spania. Det er den desidert største undersøkelsen som er gjort om svensk migrasjon til Portugal og Spania. Doktoravhandlingen som er lastet ned av over 30 000 personer, kan ses på denne lenken:

(PDF) Attraction and Retention Reasons for International Retirement Migration The Case of Swedish Citizens in Portugal and in Spain (researchgate.net)

Han håper hans neste studie blir det største forskningsstudiet som er gjort noen gang om hvorfor nordmenn flytter til Portugal. Når det blir ferdig, er planen å presentere resultatene i en publisert forskningsartikkel. 

Dr. Engdahl trenger nå å komme i kontakt med nordmenn som er bosatt i Portugal som ønsker å bidra til prosjektet med sine svar. Interesserte kan fylle ut skjemaet på nettet via denne lenken: 

Online undersøkelsesprogramvare | Qualtrics undersøkelsesløsninger

Svarene er helt anonyme, og den statistiske analysen er basert på alle svarene som mottas og ikke individuelle svar. Man kan også hoppe over spørsmål man ikke vil svare på. 

Ved siden av forskningen jobber forskeren med internasjonale problemstillinger i ulike land. Forskningen er selvfinansiert og mottar ingen ekstern økonomisk støtte.

Den norske ambassaden i Lisboa er ikke en del av forskningsprosjektet. 

Hvis du har spørsmål eller kommentarer, vennligst kontakt Dr. Engdahl direkte via e-post på: stenengdahl@yahoo.com