Saudi-Arabia har hatt ambassade i Oslo siden 2011. Khaled Mohammed I. Badawi H. Alsharif har vært Saudi-Arabias ambassadør til Norge siden august 2024. Kjersti Tromsdal har vært Norges ambassadør i Riyadh siden september 2024.
Tradisjonelt har de politiske forbindelsene mellom Norge og Saudi-Arabia vært holdt ved like av de respektive olje- og energiministre. Energiområdet utgjør et bindeledd landene imellom, herunder arbeidet med det grønne skiftet. Det har de siste 10-15 årene vært flere bilaterale olje- og energiministerbesøk, men også landenes utenriksministre har jevnlig kontakt og samtaler, enten ved besøk til Riyadh – slik som utenriksminister Espen Barth Eides besøk til Riyadh i april 2024 – eller i FN og andre multilaterale sammenhenger. For Norge er det bl.a. av betydning at Saudi-Arabia er et G20-land og et ledende land i regionen og i den muslimske og arabiske verden. I lys av den omfattende sosiale, økonomiske og kulturelle reformutviklingen i landet, i tråd med Visjon 2030, åpner det seg flere områder for samarbeid og kontakt. Norge tar jevnlig opp menneskerettighetssituasjonen med saudiske myndigheter.
Handelen mellom Norge og Saudi-Arabia har de siste årene vært relativt beskjeden og ligget omtrent jevnt på litt i overkant av 2 milliarder kroner (dvs. verdien av norsk eksport til Saudi-Arabia). Saudi-Arabia har et økende fokus på helse og sunn mat og konsumerer store mengder norsk sjømat. I 2023 importerte Saudi-Arabia norsk laks for 755 millioner kroner, sammenlignet med 440 millioner kroner i 2021. Innovasjon Norge dekker Saudi-Arabia fra sitt regionkontor i Dubai, og ambassaden i Riyadh har en næringslivsmedarbeider. NORWEP dekker også markedet i Saudi-Arabia fra Dubai og fra Oslo. Norsk sjømatråd har en markedsansvarlig for Saudi-Arabia ved hovedkontoret i Tromsø.
Det er om lag 180 nordmenn bosatt i Saudi-Arabia. De fleste holder til i øst-provinsen og jobber innen olje- og gassindustrien. Videre studerer minst et tyvetalls norske studenter i Medina. Det er også noen norske forskere ved KAUST nord for Jeddah. Om lag 500 norske muslimske pilegrimer besøker årlig Mekka og Medina. I 2019 åpnet landet for første gang opp for turister. Norske besøkende kan nå oppleve saudisk natur og ta del i landets økende kultur- og underholdningstilbud. Reiselivsnæringen er i kraftig vekst i Saudi-Arabia.