Changes in travel advice and border controls due to the corona virus

- Information in Norwegian

- Information in English

Koronavirus

Det er bekreftet tilfeller av koronavirus i Polen og regjeringen har innført strenge tiltak for å begrense smitten.

Polen har stengt grensene for utlendinger, med mindre de har gyldig oppholdstillatelse, fram til 13. april. Internasjonale fly- og togavganger er kansellert. Det polske flyselskapet LOT har imidlertid noen få avganger til Norge, se informasjon om billettkjøp her. Universitetene holder stengt så lenge grensene er stengt.

Man kan forlate Polen i bil, forutsatt at grensen til landet man reiser inn i er åpen. Reiseinformasjon om nabolandene finner du her.

Grensestengningen innebærer at det ikke er mulig med transitt gjennom Polen.

Butikker, med unntak av matbutikker og apoteker, holdes stengt minimum til 13. april. Det samme gjelder klubber, barer og restauranter. Det er innført forbud mot å gå ut, bortsett fra nødvendige ærender som å gå på jobb, handle, dra til legen og lufte hunden. Bortsett fra familier skal man ikke gå sammen flere enn to og to. Lekeplasser og en del parker i byene er stengt.

Alle som ankommer Polen fra utlandet vil bli satt i karantene i 14 dager.

Dersom man har symptomer som feber, hoste, eller pusteproblemer bør man umiddelbart:

eller

  • Søke medisinsk hjelp på infeksjonsmedisinsk avdeling hvor medisinsk personell bestemmer hvilke prosedyrer som skal følges

Nordmenn i Polen bør holde seg oppdaterte om hvordan koronaviruset utvikler seg og følge Helsedepartementets anbefalinger på https://www.gov.pl/web/zdrowie/coronavirus (engelsk)

I tillegg kan man kontakte krisetelefon angående håndtering av koronavirsinfeksjon på telefonnummer - 800 190 590 (man vil først få informasjon på polsk, deretter engelsk).

Vi gjør oppmerksomme på at Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Reiserådet gjelder i første omgang til 14. april.

Du kan finne mer informasjon og veiledning fra norske helsemyndigheter her.