Norge og OECD/UNESCO
Den faste delegasjonen til OECD og UNESCO i Paris
 
  3
jun
2021
 
 
 
 
 
 
 
  Nyhetsbrev fra OECD-delegasjonen

OECD-delegasjonen sender ut nyhetsbrevet ca. en gang i måneden. Her får du informasjon om delegasjonens arbeid opp mot OECD og IEA, og siste nytt fra disse organisasjonene. Kontakt oss gjerne på oecd.paris@mfa.no om du har spørsmål. I tilfelle lenkene ikke fungerer kan du åpne nyhetsbrevet i nettleseren ved å trykke på knappen like under.
 
 
 
Les i nettleser
 
 
 
 
 
 
 

02. jun 2021

Webinar om rekruttering til OECD
Ta del i webinaret for å lære mer om karrieremuligheter i OECD, særlig på mellom- og lederstillingsnivå, og om hvordan gå frem for å søke! Webinaret finner sted fredag 11. juni kl. 11.00.

 
 
 
 

02. jun 2021

Nasjonale prioriteringer for OECD lagt frem for ny generalsekretær på OECDs virtuelle ministerrådsmøte 31.05. – 01.06.
Finansminister Jan Tore Sanner og utenriksminister Ine Eriksen Søreide drøftet hvordan OECD kan bistå medlemmene i å føre en grønn og inkluderende politikk for gjeninnhenting etter covid-krisen og la frem norske prioriteringer for OECD under ny ledel

 
 
 
 

01. jun 2021

Economic Outlook
De økonomiske utsiktene for verden fortsetter å bedre seg, og OECD forventer at globalt BNP vil vokse med 5¾ pst. i 2021 og nær 4½ pst. i 2022.

 
 
 
 

03. jun 2021

OECD anbefaler økte avgifter og bedre regulering av markedsføring for å redusere skadelig alkoholforbruk
OECD lanserte nylig rapporten Tackling Harmful Alcohol Use, hvor det anslås at gjennomsnittlig produktivitetstap forårsaket av for høyt alkoholkonsum utgjør om lag 1% av BNP i de fleste land.

 
 
 
 

02. jun 2021

Nye stillingsutlysninger i OECD
Frister det å jobbe i en internasjonal setting i Paris? Ønsker du å bidra til å finne de beste løsningene for å sikre bærekraftig økonomisk vekst, gode vilkår for multilateral handel og økonomisk og sosial utvikling?

 
 
 
 

02. jun 2021

Kommende OECD-arrangementer
OECD arrangerer ca. 1500 konferanser, webinarer og boklanseringer årlig med rundt 140 000 delegater. På grunn av covid-19 blir de fleste av disse i dag avholdt virtuelt.

 
 
 
 

02. jun 2021

Siste OECD-publikasjoner
OECD gir ut ca. 500 hovedrapporter årlig. Her finner du listen over publikasjonene som er gitt ut mellom 14. april og 1. juni 2021.

 
 
 
 
Les i nettleser  |  Avmeld