Norge og OECD/UNESCO
Den permanente delegasjonen for OECD og UNESCO i Paris
 
  30
mar
2021
 
 
 
 
 
 
 
  Nyhetsbrev fra OECD-delegasjonen

OECD-delegasjonen sender ut nyhetsbrevet ca. en gang i måneden. Her får du informasjon om delegasjonens arbeid opp mot OECD og IEA, og siste nytt fra disse organisasjonene. Kontakt oss gjerne på oecd.paris@mfa.no om du har spørsmål. I tilfelle lenkene ikke fungerer kan du åpne nyhetsbrevet i nettleseren ved å trykke på knappen like under.
 
 
 
Les i nettleser
 
 
 
 
 
 
 

29. mar 2021

Australske Mathias Cormann utnevnt som OECDs neste generalsekretær
Mathias Cormann ble den 15. mars utnevnt som ny generalsekretær i OECD for en femårsperiode f.o.m. 1. juni 2021. Den tidligere australske finansministeren blir dermed organisasjonens sjette generalsekretær, og den første fra Asia-Stillehavsregionen.

 
 
 
 

23. mar 2021

Interim Economic Outlook
De økonomiske utsiktene for verden har bedret seg, og OECD forventer nå en global BNP-vekst på 5½ pst. i 2021 og 4 pst. i 2022. Det er høyere enn det de la til grunn i desember 2020.

 
 
 
 

29. mar 2021

Intervju med Rebecca Engebretsen
Rebecca Engebretsen er en av få nordmenn i OECD, og jobber i sekretariatet til OECDs utviklingskomité (Development Assistance Committee -- DAC).

 
 
 
 

29. mar 2021

Myter om OECD
Det verserer flere myter rundt det å jobbe i OECD. Må man egentlig kunne fransk eller ha doktorgrad (PhD) for å søke lurer flere på. Noen tenker kanskje at OECD er en rikmannsklubb, eller at OECD bare jobber med noen få fagområder som skatt og PISA.

 
 
 
 

26. mar 2021

Ny økonomisk landrapport for Canada
OECD peker på at Canadas økonomi er på bedringens vei etter covid-sjokket, men at det fremdeles er stor usikkerhet og gjenstående sårbarhet i enkelte sektorer og blant noen grupper av befolkningen.

 
 
 
 

02. jun 2021

Nye stillingsutlysninger i OECD
Frister det å jobbe i en internasjonal setting i Paris? Ønsker du å bidra til å finne de beste løsningene for å sikre bærekraftig økonomisk vekst, gode vilkår for multilateral handel og økonomisk og sosial utvikling?

 
 
 
 

02. jun 2021

Kommende OECD-arrangementer
OECD arrangerer ca. 1500 konferanser, webinarer og boklanseringer årlig med rundt 140 000 delegater. På grunn av covid-19 blir de fleste av disse i dag avholdt virtuelt.

 
 
 
 

29. mar 2021

Siste policy-tilrådinger publisert av OECD
OECDs temasider om koronapandemien blir kontinuerlig oppdatert og utvidet med analyser, data og policy-tilrådinger. Her finner du listen over de siste publikasjonene og oppdateringene, samt en liste over kommende publikasjoner.

 
 
 
 

29. mar 2021

Siste OECD-publikasjoner
OECD gir ut ca. 500 hovedrapporter årlig. Her finner du listen over publikasjonene som er gitt ut mellom 23. februar og 25. mars 2021.

 
 
 
 
Les i nettleser  |  Avmeld