Norsk kunst og kultur
Norge har et rikt kunst og kulturliv. I likhet med sine forgjengere henter mange av dagens norske kunstnere og kulturaktører inspirasjon utenfor landets grenser.
Norsk arkitektur, musikk, litteratur og visuell kunst har navn i verdensklasse og høster stor internasjonal anerkjennelse. Internasjonalisering av norsk kunst og kultur bidrar til økt kunnskap og interesse for det moderne Norge.
Aldri før har så mange norske kunstnere, ni i alt, blitt plukket ut til å delta på Documenta, den viktigste mønstringen for samtidskunst, som i 2017. SKAM-serien er kjøpt opp av flere land som lager egne versjoner. I 2019 skal Norge for første gang være gjesteland på den internasjonale bokmessen i Frankfurt.
Drama
Forfatter Henrik Ibsen (1828-1906) er en av verdens mest spilte dramatikere, mens Jon Fosse er blant verdens mest spilte nålevende dramatikere.
Billedkunst
Kunstner Edvard Munch (1863-1944) fanget sin egen og kanskje hele menneskehetens lidelse i sitt ikoniske maleri Skrik. I dag setter Ida Ekblad preg på den norske og internasjonale kunstscenen med installasjoner som omfatter malerier, skulpturer, performance, film og poesi.
Musikk
Komponist Edvard Grieg (1843-1907) var nasjonalromantiker og sprengte musikalske grenser. I dag markerer unge musikere som Aurora og Astrid S seg på internasjonale hitlister. Mari Boine blander samisk joik med jazztoner.

Alan Walker strømmes i Shanghai og Sao Paulo, og Sigrid ble BBCs Artist to Watch i 2018.

Alan Lucien Øyen og Winter Guests besøker scener i Europa og Nord-Amerika.
Film
Deeyah Khan har to ganger vunnet den internasjonale Emmy-prisen for beste dokumentar. I 2016 ble Khan UNESCO Goodwill-ambassadør for kunstnerisk ytringsfrihet og kreativitet.
Arkitektur og design
Blant arkitektfirmaer som gjør seg gjeldene er Snøhetta med bygninger som Operahuset i Oslo, Biblioteket i Alexandria og minnepaviljongen for ofrene fra 9/11 på Ground Zero i New York City. Daniel Rybakken har mottatt en rekke nasjonale og internasjonale priser for sitt arbeid med møbeldesign, lysdesign og andre kunstinstallasjoner.
Litteratur
Svært mange norske bøker oversettes og utgis internasjonalt. Jo Nesbø er bestselger fra Seattle til Singapore. Maja Lunde lå på topp av bestselgerlistene i Tyskland i store deler av 2017. Karl Ove Knausgårds bøker er oversatt til 30 språk.

Designfirmaene Northern og Vestre skaper verdier og arbeidsplasser i Norge ved å fremme norsk design og norske designere.

Keramikk av Elisabeth von Krogh og tekstilkunst av Ellen Grieg var blant høydepunktene på den årlige designmessen i Miami i 2017.
Ambassaden arbeider for å fremme norsk kultur og omdømme i Danmark
Kultur- og omdømmearbeid er en viktig oppgave for Norges ambassade i Danmark. Arbeidet har som mål å gjøre Norge enda bedre kjent i Danmark og fremme Norge som en moderne kulturnasjon.
Ambassadens satsinger på kulturområdet spenner bredt og vi arbeider målrettet med å legge til rette for økt kultursamarbeid mellom våre land. Vi har nær kontakt med sentrale aktører i dansk og norsk kulturliv. Vi har et særlig fokus på litteratur- og kunstfeltet, men støtter også aktivt opp om aktiviteter innenfor områder som arkitektur, film, musikk, design, dans og teater.
Ambassadens arbeid på kultur- og omdømmefeltet har historiske røtter. Vår lange felles historie og de mange kulturelle og familiære bånd som knytter våre to land sammen, er av vesentlig betydning i arbeidet med å styrke dansk interesse for norsk kunst og kultur. Ambassaden arbeider langsiktig og målrettet med å styrke denne interessen ytterligere gjennom støtte til norske kulturaktiviteter av høy kvalitet.
Kunst og kultur spiller en viktig rolle i arbeidet med å styrke Norges omdømme, som igjen bidrar til å øke interessen for Norge som handelspartner og turistdestinasjon.