Ungdommens Folkemøde 2017

UFM5.jpg

Norges ambassade i København stilte for første gang på stand på Danmarks største ungdomsfestival.

For første gang var Norges ambassade i København å finne blant de i overkant av 70 organisasjonene som stilte på stand på Danmarks største ungdomsfestival. Omlag 36.000 danske ungdommer trosset gråværet og tok turen til demokratifestivalen Ungdommens Folkemøde 2017, som ble arrangert for andre gang 7-8. september. Et bredt spekter av interesseorganisasjoner, NGOs og offentlige myndigheter kunne by ungdommene på ulike workshops og samtaler om hvordan morgendagens Danmark bør formes.

Det er utrolig fint at ambassaden i år har mulighet til å være tilstede på et slikt arrangement, som skaper så stort engasjement blant unge her i Danmark, understreker ministerråd Torunn Skard.

Ministerråden var med å ledet ambassadens workshop, som utfordret ungdommene til å komme med forslag til hvordan vi styrker unges felleskap i Norden. Forlagene ambassaden mottok vil bli videreformidlet av ambassadør Havnen til kunnskapsministeren, den danske undervisningsminister, samt generalsekretæren i Nordisk Ministerråd.

 (Artikkelen fortsetter under bildet)

På ambassadens stand kunne de besøkende blant annet høre om studiemulighetene i Norge fra studentambassadører fra NTNU og NHH, få en innføring av språkforsker Eva Brink i nordisk språkforståelse, og få testet sine norskkunnskaper med hurtigoversetning av SKAM-dialoger.

Ett av de mest populære innslagene på ambassadens stand var likevel quizen «Hvor godt kjenner du SKAM?», som ga deltakerne mulighet til å vinne en tur til Oslo.

På assosiasjonsveggen, der ungdommene fikk mulighet til å svare på spørsmålet «hva tenker du når vi sier Norge?», fikk ambassaden bekreftet at SKAM har satt dype spor i den danske ungdomskulturen.

 

Mange gode svar på "hva tenker du når vi sier Norge?"

 

Her fikk danskene testet sin SKAM-norsk.

Språkforsker Eva Brink forteller om nordisk språkforståelse.