Kongekrabbe

Smaken av Norge

Torsdag åpnet ambassadør Katja Nordgaard den norske residensen under banneret «Taste of Norway». På trappene stod reiselivsbransjen, norske leverandører så vel som danske og internasjonale turoperatører.

| Norges Residens i KĂžbenhavn

For første gang siden pandemien startet åpnet residensen for storstilt besøk, med pent pyntede og snakkesalige deltakere. Det var ambassadørens første arrangement i residensen, og København viste seg også frem fra sin beste side for anledningen denne sensommerkvelden.

Norsk mat på menyen

Bak invitasjonen stod Innovasjon Norge som vil vise at norsk mat er så mye mer enn Fjordland og grandis, sild og poteter.

kokk fra nord

På kjøkkenet stod kokker fra fire ulike landsdeler i Norge og brukte lokale råvarer til å trylle frem de sprekeste møter mellom tradisjonell og moderne mat. Kokkene, som er noen av de beste vi har, kom stolt opp og presenterte den ene delikatessen etter den andre. På små bambustallerkener ble det servert kongekrabbe fra nord, brunostmakroner fra midt og eple-ice wine fra sør. Fra fjellene kom sikens kaviar og fra fjordene hjortens filet.

Til slutt proklamerte kokken fra Bergen, i kjent stil, at selv om hele landet har mye å by på, er vestlandet den landsdelen med de aller beste råvarene. Hvorvidt de har det eller ei skal ikke vi gjøre oss kloke på, men det lød akkurat som det skal gjøre. Gjestene fikk, på alle måter, en smak av Norge.

flødeboller