Plastprisen - Foto:Pelle Rink
Pelle Rink

Plastprisen

Camilla Haustrup Hermansen er direktør for forretningsutvikling i emballasjefirmaet Plus Pack. Hun får prisen for sitt store engasjement i og arbeid med bærekraftig plastemballasje.

Plus Pack har i dag en visjon om at bedriften i 2030 vil producere 100 prosent resirkulerbare materialer som ikke utleder CO2. Plastprisen er innstiftet i 1987 av bransjeorganisasjonen Plastindustrien. En jury utvelger fem nominerte til prisen og deretter er det medlemmer av Plastindustrien som ved avstemming kårer vinneren. I takketalen fredag sa Camilla: «- Den største ære lå i at være nomineret sammen med så stærkt et felt. Jeg burde ikke ikke stå her, når jeg ikke har en konkret løsning. Men nu hvor jeg står her, vil jeg bare sige tak. Og prisen viser, at man behøver ikke være stor for at have en stemme». Hun dedikerte prisen til medarbeiderne og kollegaene som driver verket i den fynske virksomheten. (Ref. www.food-supply.dk)

Medarbeidere
Medarbeidere hos Plus Pack, til venstre Charlotte Naabye som også er konsulatsekretær samt Ksenija Garbacenka Foto:Anne Ristorp Kraufeldt/foodsupply.dk

Camilla H. Hermansen var også en av de fremtredende krefter i "Forum for cirkulær plastemballage" som i fjor fremla en rekke anvisninger og manualer som inngikk i den politiske handlingsplanen "Plastik uden spild". Dessuten er hun aktiv i prosjektet "Fra Filantropi til Forretning" hvor forskjellige bedrifter arbeider med å inkorporere FNs verdensmål i deres forretningsmodeller, og i april deltok hun i et High Level Plastic møte i Brüssel som arbeider frem mote en Europeisk Plast Pakt i 2020.

Vi gratulerer med prisen!

https://pluspack.com   Norske konsulater i Danmark