Kolberg - Foto:Norges Ambassade København
Aud Kolberg Norges Ambassade København

Ny ambassadør

Denne høsten har vi hatt gleden av å ønske Norges første kvinnelige ambassadør i Danmark velkommen hos oss.

På veggen utenfor ambassadørens kontor henger 17 portrett av dresskledde menn, som i løpet av ambassadens 112 år lange historie har tjenestegjort som norske sendemenn i Danmark. Denne høsten gleder vi oss derfor litt ekstra over å ha ønsket Norges første sendekvinne til København velkommen her på ambassaden!

Ambassadør Aud Kolberg kommer til ambassadørposten fra stillingen som assisterende utenriksråd, og har gjennom sin lange fartstid i utenriksdepartementet jobbet med et bredt spekter av fagområder. Kolberg har tjenestegjort ved flere utenriksstasjoner, som alle har til felles at de ligger en hel del lengre fra hjemlige breddegrader enn ambassaden i København. Kolberg har blant annet vært utsendt ved Den afrikanske utviklingsbank i Abidjan, og har vært ministerråd ved ambassadene i New Dehli og Washington. Den nybakte ambassadøren legger ikke skjul på at det er en litt annen arbeidshverdag hun nå har tatt fatt på.

– København er en fantastisk hyggelig by! Jeg setter virkelig pris på friheten det gir å kunne sykle både til ambassaden og til mine møter, understreker ambassadøren. Men det er mer enn sykkelveier som gjør kontrastene til Danmark store.

– Det er et privilegium å bli ambassadør i Danmark, og å få muligheten til å jobbe med et land som Norge har så sterke og historiske bånd til. For en som har vært utstasjonert langt hjemmefra, og har jobbet i land der det ikke er utbredt kjennskap til Norge, er det for eksempel utrolig moro å se hvor mye norsk som rører seg i det danske mediebildet. Det er et flott utgangspunkt for å ytterligere styrke den dype og brede kontakten mellom våre to land, sier ambassadøren.

– Jeg ser frem mot å lære både Danmark, danskene og København å kjenne enda bedre, og setter pris på alle som ønsker å komme med råd og tips om hvilke steder man bør besøke og oppleve her i landet, oppfordrer ambassadøren.