Konsulatet utenfor

Konsulskiftet i Aarhus

Fredag 22. juni var det konsulskifte i Højbjerg i Aarhus. Heine Bach har vært honorær konsul for Norge i nesten 15 år. Han har gjort en fortrinnlig jobb og ble i 2015 utnevnt til ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske Fortjenstorden - en orden som gis til personer som har gjort en særlig innsats for Norge.

Ambassadøren ønsket den nye konsul Erik Rasmussen velkommen som "en respektert og velkjent forretningsmann som setter pris på langvarige relasjoner og har tillit til sine medarbeidere. Han har et bredt nettverk og er faglig høyt kvalifisert". Erik Rasmussen er adm. direktør for VIA Biler Gruppen A/S. 

Konsulatet flytter fra Nordea inne i sentrum av Aarhus til Højbjerg.

Konsulatet i Aarhus er et av Norges eldste konsulater i Danmark. Det ble opprettet i 1906 som visekonsulat og ble omdannet til konsulat i 1949. Konsulatet er det største i Danmark, både når det gjelder antall norske borgere i distriktet og antall oppgaver.

Resepsjon

ViaBiler holdt en fin resepsjon hvor flere andre konsuler for Norge og konsuler for andre land med base i Aarhus, deltok.
Les historien om ViaBiler her:  www.viabiler.dk/tidslinje 

Foran rådhuset

Ambassadøren fikk også mulighet for å besøke Erhverv Aarhus, Visit Aarhus, Aarhus universitet og borgermester Jacob Bundsgaard.
Bildet ovenfor er tatt utenfor Rådhuset.

Aarhus Erhverv

Besøk hos Aarhus Erhverv og Visit Aarhus