Studentpraktikanter tar telefoner

Det er dejlig å være norsk i Danmark

og åpenbart skjønt å være dansk i Norge: Siden Danmark og Norge lukket ned den 11. mars har vi mottatt flere tusen spørsmål om innreiseregler til nabolandet. Først var det ganske stille, så kom det flere og flere spørsmål når folk etter hvert ville besøke familie, jobbe i eller flytte til ett av landene. Det tok helt av da det ble mulig å reise på ferie hos hverandre.

Resepsjonist Kjersti Gaalmark
Vår resepsjonist Kjersti har virkelig stått på i denne spesielle perioden og svart på et hav av telefoner.

På topp tre ligger spørsmål om det er lov å kjøre gjennom Sverige, om innreiserestriksjonene til Danmark (de 6 netter) og om utlendinger bosatt i Danmark har lov å reise til Norge. Vi mobiliserte internt og fikk svart telefoner og e-poster. Resepsjonist Kjersti assistert av studentpraktikantene Helena og Sverre, visekonsul Eli og rådgiver Ingrid har tatt den største støyten. 

Ingrid ved telefonen
Kulturrådgiver Ingrid har også kastet seg rundt og svart på mange telefoner.

Fra starten av nedlukkingen inndelte vi oss i to team, og vi har hatt bemanning på ambassaden hele tiden, kombinert med hjemmekontor og videokonferanse.  

I dag får vi også mange henvendelser om pass. Vi åpnet for passøkere i april ved å innføre timebestilling da vårt ekspedisjonslokale ikke er så stort. Vi er sammen med Stockholm den stasjonen som behandler flest pass-søknader i utlandet etter London som har en del flere. Hvert år er det cirka 2 000 nordmenn som søker pass hos oss. 

Dessuten utsteder vi en del innreisevisum til Norge til utenlandske søkere som har fått oppholdstillatelse, men som har måttet vente i Danmark. 

 

 

Nå sier vi farvel til en veldig spesiell vår og ønsker alle en riktig god sommer!

Lurer du på noe omkring innreise finner du det her og vil du søke pass finner du informasjon og lenke til timebestilling her.