| København

Norske designere får oppmerksomhet i Danmark

Copenhagen Fashion Week 800 x 400 pxl.jpg
Foto: Eivind Hamran

I anledning Copenhagen Fashion Week åpnet ambassadør Ingvar Havnen og Innovasjon Norge den 31. januar dørene til ambassadørens residens for motevisningen New Norwegian Way. Her fikk 80 spesielt inviterte fra den danske og internasjonale motepressen opleve kolleksjoner fra noen av Norges fremadstormende motedesignere.

Den norske kreative næringen slår an i Danmark om dagen, godt hjulpet av suksesser som Skam fra NRK, musikkbransjen og flere etablerte norske merkevarer. At Norge har et momentum ble understreket av interessen fra motepressen da motedesignerne Diemme, Elisabeth Stray Pedersen, Iben, CalaJade og Aphru samlet seg om pressevisningen Nrew Norwegian Way på Copenhagen Fashion Weeks åpningsdag den 31. januar. Visningen ble akkompagnert av artisten Maria Mena og kombinert med showroom i ambassadørens residens i København. Tilbakemeldingene fra den danske og internasjonale motepressen var at ønsket om å oppleve mer norsk kultur ble imøtekommet. Her ble det servert fem sterke og forskjellige motebrands, kombinert med norsk mat, musikk og livsstil. Residensen utgjorde en annerledes og spennende ramme for opplevelsen.

New Norwegian Way ble arrangert i samarbeid med Innovasjon Norge Danmark og Den Norske ambassaden i Danmark. Med på prosjektet var bedriftene CalaJade, Aprhu Diemme, Elisabeth Stray Pedersen og Iben.