Jorn + Munch

11 feb 2017
-
28 mai 2017
  • Hvor: Museum Jorn, Gudenåvej 7-9, 8600 Silkeborg
  • Når: 11. feb 2017, 10:00 - 28. mai 2017, 17:00
  • Hva: Jorn + Munch
  • Mer informasjon: http://www.museumjorn.dk/da/
Jorn + Munch.JPG

De to største malerne i Norden møter hverandre for første gang i utstillingen Jorn + Munch, som viser den danske kunstneren Asger Jorns inspirasjon fra Edvard Munchs sene verker.

I 1945, rett etter fredsslutningen, krysset den danske kunstneren Asger Jorn grensen til Norge illegalt fordi han bare måtte se Nasjonalgalleriets utstilling med sene verker av den nylig avdøde Edvard Munch. Jorn hadde god kjennskap til Munchs tidlige verker fra før av, men arbeidene fra Munchs senere perioder overrasket ham og gjorde et dypt inntrykk. Disse verkene ble en viktig inspirasjonskilde for Jorns videre kunstneriske arbeid.

Utstillingen Jorn + Munch er den siste i + Munch-serien, som er en rekke utstillinger som viser Munchs kunstnerskap med andre kunstnere som lupe. Dette møtet mellom Jorn og Munch er resultatet av et tett samarbeid mellom Munchmuseet i Oslo, som viste utstillingen fra høsten 2016 til tidlig på nyåret, og Museum Jorn i Silkeborg. JORN + MUNCH kan oppleves på Museum Jorn fra 11. februar til 28. mai i år.

Les mer om utstillingen på Museum Jorns hjemmesider.